Cât de ușor de reparat este Surface Laptop 3?

După ce în urmă cu 2 ani au desfăcut prima generație de laptop de la Microsoft, acum a venit rândul Surface Laptop 3 să fie desfăcut de cei de la iFixit.

La puțin timp de la anunțarea generației a treia a Surface Laptop și a noului parteneriat dintre Microsoft și AMD pentru lansarea de laptopuri Surface cu procesoare AMD, cei de la iFixit au pus mâna pe un Surface Laptop 3 pentru a îl demonta.

Cum se desface Surface Laptop 3?

IFixit au publicat pe canalul lor de YouTube în care compară ușurința demontării Surface Laptop 3 față de cea a primei generații.

Demontare Surface Laptop 3

Dacă în cazul primului Surface Laptop, carcasa acestuia era lipită, iar desfacerea însemna distrugerea acestuia, lucrurile sau schimbat cu Surface Laptop 3.

Îmbunătățiri față de prima generație

Surface Laptop 3 are 4 șuruburi pe spate sub capacele de cauciuc.

Partea din față împreună cu tastatura laptopului nu mai sunt lipute de laptop, ci sunt prinse cu mici magneți.

În interior componentele au un înveliș metalic ce este mai greu de desfăcut, acesta distrugându-se cu ușurință în timpul desfacerii.

SSD-ul de 128 GB este foarte ușor de înlocuit, acesta fiind prins doar într-un șurub într-un loc foarte accesibil.

Sistemul de răcire iese la fel de ușor odată ce ai desfăcut câteva șuruburi.

Difuzorul din dreapta este de asemenea ușor de scos.

Pentru a scoate placa de bază este nevoie de înlăturarea mai multor învelișuri metalice pentru a avea acces la șuruburile de prindere.

De asemenea, este necasară deconectarea cablului pentru display și scoaterea difuzorului stâng și a mufei jack pentru a putea scoate placa de bază.

Display-ul se scoate cu ușurință acesta fiind prins în câteva șuruburi.

În schimb bateria laptopului este atât prinsă în șuruburi cât și lipită de carcasă.

Concluzii

Ușurința desfacerii laptopului este importantă atât în cazul se dorește un upgrade ulterior, cât mai ales în cazul în care acesta trebuie reparat.

Acestea fiind spuse, cei de la iFixit au dat un scor de reparabilitate de 5 din 10 lui Surface Laptop 3, față de scorul 0 oferit primei generații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *