You are currently viewing Cât de costisitoare este extinderea infrastructurii telecom în zona rurală pentru DIGI?
DIGI pentru familia ta

Cât de costisitoare este extinderea infrastructurii telecom în zona rurală pentru DIGI?

Vicepreședintele DIGI, Valentin Popoviciu a declarat în cadrul ZF Digital Summit 21 că este foarte scump pentru noi să dezvoltăm infrastructura telecom în zona rurală. Compania de Drumuri ne cere un preț de 3 ori mai mare fată de prețul din București pentru a duce fibra optică.

”Avem dificultăți să ducem 5G în anumite zone, cum este cazul de-a lungul drumurilor principale. Pentru că nu există o discuție cu administratorul drumurilor. Pentru că este foarte scump. De aceea, a dezvolta infrastructura telecom în zona rurală este extrem de scump. Pentru a duce fibra acolo, Compania de Drumuri ne cere un preț de trei ori mai mare decât în București. Este o lipsă de viziune din partea statului român, de a duce rețele de comunicații în toată țara”.

a declarat Valentin Popoviciu

În ceea ce privește licitația pentru 5G, aceasta nu este pentru 5G, ci pentru frecvențe suplimentare. Problema operatorilor este capacitatea de a crește traficul an de an. Al doilea subiect legat de suplimentarea frecvenței este că statul ar trebui să facă mai ușor pentru companii să extindă tehnologia la nivelul întregii țări.

Lasă un răspuns