You are currently viewing ASUS anunță cele mai noi laptopuri ZenBook cu două ecrane și introduce ScreenPad Plus cu mecanism de înclinare
Asus ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582

ASUS anunță cele mai noi laptopuri ZenBook cu două ecrane și introduce ScreenPad Plus cu mecanism de înclinare

ASUS a anunțat cele mai recente laptopuri din seria premium ZenBook, în frunte cu modelul de 15,6 inchi ZenBook Pro Duo 15 OLED (UX582) și cel de 14 inchi – ZenBook Duo 14(UX482), ambele premiate în cadrul galei CES® 2021 Innovation Awards.

Aceste laptopuri cu două ecrane introduc noul ASUS ScreenPad™ Plus înclinat, un ecran secundar tactil cu lățime completă dotat cu un nou mecanism de auto-înclinare, care îmbunătățește lizibilitatea, ajută la răcire și funcționează perfect în tandem cu ecranul principal, pentru multitasking și creativitate fără efort.

ZenBook Pro Duo 15 OLED oferă performanțe de flagship, fiind dotat cu procesoare care urcă în gamă până la un Intel® Core™ i9 de generația a 10-a. Echipat cu un GPU de laptop de generație următoare NVIDIA® GeForce® RTX™ 3070, beneficiază de toate îmbunătățirile NVIDIA Studio destinate creatorilor de conținut.

ZenBook Duo 14 oferă multe dintre beneficiile și funcțiile lui ZenBook Pro Duo 15 OLED, dar are un ecran secundar ScreenPad Plus de 12,6 inchi și un format mai compact, proiectat pentru a atinge cea mai bună productivitate în condiții de mobilitate. Modelul ușor ZenBook Duo 14 are o grosime de doar 16,9 mm, fiind verificat Intel Evo™. Este motorizat de procesoare Intel Core de generația a 11-a și grafică Intel Iris® Xe oferind o durată de viață a bateriei de până la 17 ore, acoperind practic o zi întreagă.

„Ne-am bucurat să fim, în 2019, primul furnizor de laptopuri din lume care a lansat laptopuri cu două ecrane – ZenBook Duo / Pro Duo. Prioritatea noastră a fost să păstrăm conducerea pe segmentul laptopurilor cu ecrane duale și să aplicăm noi îmbunătățiri seriei ZenBook Duo de generația a doua.

Inginerii noștri au îmbunătățit capacitățile termice și durata de viață a bateriilor și au adăugat cel mai recent procesor Intel de generația a 11-a împreuna cu GPU-uri și mai puternice, pentru o performanță inteligentă. Noile laptopuri pot modifica parametrii de alimentare ai procesorului pentru a economisi bateria sau pentru a oferi performanțe suplimentare, în funcție de nevoile utilizatorului.

Am numit această funcție ASUS Intelligent Performance Technology (AIPT).

Continuăm să folosim panoul OLED în modelul de 15,6 inchi ZenBook Pro Duo UX582, întrucât răspunsul clienților în legătură cu modelul UX581 anterior a fost foarte bun. OLED va fi o noua eră și un următor pas major la care va puteți aștepta în evoluția ecranelor de laptop”, a declarat Benjamin Yeh, ASUS East EMEA General Manager PC & Gaming.

Pentru utilizatorii care preferă să lucreze cu laptopuri cu un singur ecran, au fost lansate modelele ultra-portabile ZenBook 13 OLED (UX/UM325), dotate cu display OLED de 13 inchi pentru o experiență vizuală ultra-luminoasă.

Beneficiind de generațiile următoare de procesoare Intel și AMD, convertibilul de 15,6 inchi ZenBook Flip 15 (UX564) și modelul ultra-subțire de 14 inchi ZenBook 14 (UM425) oferă performanțe de top, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea să realizeze mai multe fără compromisuri.

Performanță de flagship: ZenBook Pro Duo 15 OLED

ZenBook Pro Duo 15 OLED este motorizat de un procesor ce urcă în gamă până la un Intel Core i9 cu opt nuclee, un GPU de laptop de ultimă generație NVIDIA GeForce RTX 3070 și până la 32 de GB de RAM, pentru a procesa fără probleme solicitante fluxuri de lucru pe ambele ecrane folosind și ecranul secundar de 14 inchi 4K UHD ScreenPad Plus, care are acum o luminozitate îmbunătățită de 400 de niți, alături de ecranul principal. Stocarea ultra-rapidă pe SSD de până la 1 TB PCIe 3.0 x4 ajută la accelerarea oricărui flux de lucru creativ și la optimizarea productivității. ZenBook Pro Duo 15 OLED este unul dintre primele laptopuri echipate cu GPU de laptop de generația următoare NVIDIA GeForce RTX 30.

Pentru o performanța termică optimă, noul Active Aerodynamic System Plus (AAS Plus) folosește balamaua ErgoLift și ecranul înclinabil ScreenPad Plus de 14 inchi pentru a spori fluxul general de aer pentru răcire cu 36%. Pentru facilitarea conexiunilor cu perifericele, ZenBook Pro Duo 15 OLED are porturi de intrare-ieșire cuprinzătoare și de înaltă performanță, inclusiv două porturi ultra-rapide Thunderbolt™ 3 USB-C® care suportă rate de transfer al datelor de până la 40 Gbps, alături de funcționalitățile Power Delivery și DisplayPort. Aceste porturi permit utilizatorului să conecteze un ecran extern adițional 8K sau două ecrane 4K UHD. ZenBook Pro Duo 15 OLED include, de asemenea, interfața de rețea ultra-rapidă WiFi 6 (802.11ax) pentru conexiuni wireless de până la 3 ori mai rapide decât cele prin WiFi 5.

Ecranul tactil 4K OLED HDR NanoEdge integrat pe ZenBook Pro Duo 15 OLED are un design cu patru margini subțiri pe cele patru laturi, cu un raport ecran-corp de 93 %, care maximizează spațiul disponibil pe ecran. Tehnologia de afișare OLED oferă culori ultra-vii și nuanțe profunde de negru, cu o rată de contrast de 1.000.000:1, aspecte confirmate prin certificarea VESA DisplayHDR™ True Black 500 a ecranului.

O superbă acuratețe a culorilor pentru profesioniștii din grafică este asigurată de certificarea Validat PANTONE, iar ZenBook Pro Duo 15 OLED oferă și o acoperire excepțional de largă de 100 % a gamutului de culoare DCI-P3. Certificarea TÜV Rheinland privind grija pentru sănătatea ochilor evidențiază reducerea cantității de lumină albastră emisă pentru protejarea vederii utilizatorului în timpul sesiunilor lungi de creare de conținut.

Cea mai bună productivitate mobilă: ZenBook Duo 14

ZenBook Duo 14 este construit în jurul unui procesor Intel Core i7 de generația a 11-a, cu multiple nuclee și frecvențe de până la 4,7 GHz, a graficii Intel Iris Xe și a unei cantități de 32 de GB RAM, pentru a procesa ușor sarcinile de lucru care se întind pe mai multe ecrane, folosind ecranul secundar de 12,6 inchi ScreenPad Plus alături de ecranul principal. Stocarea ultra-rapidă pe SSD de până la 1 TB PCIe 3.0 x4 ajută la accelerarea oricărui flux de lucru și la optimizarea productivității.

ZenBook Duo 14 este echipat, de asemenea, cu tehnologia ASUS Intelligent Performance, care lucrează cu procesoarele Intel de generația a 11-a pentru a amplifica inteligent performanțele. Folosind modul Performance, utilizatorii se pot bucura de un spor de performanță de până la 40% comparativ cu un laptop standard similar. ZenBook Duo 14 încorporează, de asemenea, sistemul termic AAS Plus, care optimizează performanțele sistemului de răcire și permite un șasiu cu 3 mm mai subțire datorită nevoilor reduse de spațiu gol intern pentru răcire.

Oferind opțiunea unei grafici dedicate NVIDIA GeForce® MX450 sau a graficii integrate Intel Iris® Xe, ZenBook Duo 14 oferă imagini extrem de fluide în multitasking și în sarcinile de editare foto și video. Creatorii de conținut ocazionali vor aprecia puterea vizuală oferită de ZenBook Duo 14 oriunde s-ar deplasa.

Pentru conectarea ușoară a perifericelor, ZenBook Duo 14 are multiple porturi de înaltă performanță, inclusiv o pereche de porturi Thunderbolt™ 4 USB-C. Acestea suportă Power Delivery și DisplayPort, iar lățimea de bandă de 40 Gbps permite utilizatorilor conectarea unui ecran 8K extern sau a două ecrane 4K UHD. ZenBook Duo 14 include, de asemenea, WiFi 6 îmbunătățit cu tehnologia ASUS WiFi Master Premium.

Ecran ScreenPad Plus care se înclină la deschiderea capacului

ZenBook Pro Duo 15 OLED și ZenBook Duo 14 introduc un mecanism de înclinare a ecranul secundar ScreenPad Plus. Acest ecran tactil secundar cu lățime completă – care are o rezoluție de 3840 x 1100 și o luminozitate mai mare, de 400 de niți – se înclină automat în sus cu până la 9,5° (7° în ZenBook Duo 14), reducând strălucirile și reflexiile pentru o lizibilitate îmbunătățită. Perfecționează lucrul cu ecranul principal NanoEdge, cu nenumărate modalități de a optimiza și personaliza fluxurile de lucru. Când laptopurile sunt amplasate pe Duo Stand, care este inclus, ecranul înclinat se menține la un unghi prietenos pentru stylus-uri, ecranele ambelor modele suportând cele mai recente dispozitive cu 4096 de niveluri de presiune, cum este și modelul de ASUS Pen inclus .

Software-ul actualizat Screen Xpert 2, care rulează pe ScreenPad Plus, include o colecție de aplicații noi sau actualizate, care ajută la îmbunătățirea productivității. Este și cazul noii funcții Window Flick, care le permite utilizatorilor să mute ferestrele de pe un ecran pe altul.

Popularul utilitar Task Group beneficiază de un design actualizat, astfel încât utilizatorii pot vedea dintr-o privire Grupurile de Task-uri și pot activa instantaneu modurile de lucru prin lansarea simultană a diverselor aplicații cu o singură apăsare.

ScreenXpert 2 introduce, de asemenea, noul Control Panel (Panou de Comandă), un utilitar ce se poate personaliza integral, care va revoluționa fluxurile de lucru în domeniile creative. Control Panel le oferă utilizatorilor un control precis și intuitiv în aplicațiile de editare, cu instrumente intuitive pentru ajustarea dimensiunilor pensulei, a saturației, a opacității straturilor și multe altele.

Cele patru tipuri de control – Dial, Button, Slider și Scroll – lucrează fiecare într-o manieră diferită pentru a oferi control precis și fluid asupra parametrilor. Control Panel lucrează pentru moment cu Adobe Photoshop, Lightroom Classic, Premiere și After Effects, dar mai multe aplicații compatibile urmează să fie anunțate în viitorul apropiat.

Noi modele ZenBook cu un singur ecran OLED

În plus față de cele două noi modele cu două ecrane, sunt disponibile și două noi modele ZenBook cu un singur ecran. ZenBook 13 OLED are o carcasă cu grosimea de 13,9 mm, cu un ecran OLED FHD. Poate fi echipat cu procesoare Intel sau din seria AMD Ryzen 5000 U. Cântărește doar 1,14 kg și oferă până la 13 ore de autonomie a bateriei , fiind astfel alegerea ideală pentru cei ce vor portabilitate extremă.

Noi modele ultra-puternice ZenBook

ZenBook Flip 15 este unul dintre cele mai compacte laptopuri convertibile de 15,6 inchi din lume, având un ecran tactil NanoEdge FHD. Procesorul din seria Intel Core H de generația a 11-a și grafica din clasa gaming NVIDIA GeForce GTX 1650 accelerează productivitatea și creativitatea, laptopul devenind partenerul creativ perfect.

ZenBook 14 este unul dintre cele mai subțiri laptopuri de 14 inchi cu processor AMD, având un profil de doar 14,3 mm. Cu o autonomie de până la 16 ore, devine companionul ideal în călătorii. ZenBook 14 este proiectat să pună în valoare creativitatea utilizatorului fără efort, bazându-se pe procesorul mobil AMD Ryzen 7 5800H, placă video până la NVIDIA GeForce MX450, sistem de răcire cu două ventilatoare, stocare rapidă pe SSD PCIe și conectivitate Intel WiFi 6.

Trailer video ZenBook Duo 14 (UX482)

Trailer video ZenBook Pro Duo 15 OLED (UX582)

Specificații ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED (UX582)

ProcesorIntel® Core™ i7-10870H
Intel® Core™ i9-10980HK
EcranEcran principal:
15,6 inchi (16:9) OLED UHD (3840 x 2160) iluminat cu LED și tactil cu
rație ecran-corp 93 %
Validat PANTONE®,100 % acoperire gamut DCI-P3
Suport pentru stylus cu 4096 puncte de presiune ScreenPad™ Plus: ecran tactil de 14,09 inchi UHD cu tehnologie wide-view 178˚
Sistem de operareWindows 10 Home
Windows 10 Pro
GraficăGrafică Intel® UHD, GPU pentru laptop de generația următoare NVIDIA® GeForce
MemoriePână la 32 GB DDR4 la 2.933 MHz
StocarePână la 1 TB pe SSD M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 Performance
ConectivitateIntel® Wi-Fi 6 (802.11ax)
Bluetooth® 5.0
CamerăWebcam IR cu suport Windows Hello
Interfețe2 x Thunderbolt™ 3 USB-C® (până la 40 Gbps)
1 x USB 3.1 Gen 2 Type-A (până la 10 Gbps)
1 x HDMI 2.1
1 x jack audio combo
AudioAmplificator inteligent pentru performanță audio maximă
Rețea de microfoane cu suport pentru recunoaștere vocală Cortana și Alexa
Sistem audio certificat Harman Kardon
BaterieBaterie de 92 Wh cu 8 celule litiu-polimer
Adaptor ACIeșire: 20 V, 240 W Intrare: 100V-240V AC, 50Hz/60Hz
Dimensiuni359 x 249 x 21,5 mm
Greutate2,4 kg

Specificații ASUS ZenBook Duo 14 (UX482)

ProcesorIntel® Core™ i7-1165G7
Intel® Core™ i5-1135G7
EcranEcran principal: 14 inchi (16:9) FHD (1.920 x 1.080) 60 Hz iluminat cu LED și tactil cu rație ecran-corp 93 %
Validat PANTONE®,100 % acoperire gamut sRGB
Panou de nivel IPS tratat anti-strălucire cu tehnologie wide-view
Suport pentru stilou cu 4096 puncte de presiune ScreenPad™ Plus: ecran tactil de 12,6 inchi FHD cu tehnologie wide-view 178˚
Sistem de operareWindows 10 Home
Windows 10 Pro
GraficăNVIDIA® GeForce® MX450 cu 2 GB VRAM GDDR6
Grafică integrată Intel® Iris Xe
MemoriePână la 32 GB LPDDR4x la 4.266 MHz
StocarePână la 1TB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 Performance SSD
ConectivitateIntel® Wi-Fi 6 (802.11ax)
Bluetooth® 5.0
CamereWebcam IR cu suport Windows Hello
Interfețe2 x Thunderbolt™ 4 USB-C® (până la 40 Gbps)
1 x USB 3.2 Gen 1 Type-A (până la 5 Gbps)
1 x HDMI standard
1 x jack audio combo
1 x slot card MicroSD
1 x DC-in
AudioAmplificator inteligent pentru performanță audio maximă
Rețea de microfoane cu suport pentru recunoaștere vocală Cortana și Alexa
Sistem audio certificat Harman Kardon
BaterieBaterie de 70 Wh cu 4 celule litiu-polimer
Adaptor ACIeșire: 20 V, 65 W
Intrare: 100V-240V AC, 50Hz/60Hz
Dimensiuni324 x 222 x 16,9 mm
Greutate1,6 kg

Specificații ASUS ZenBook 13 OLED (UX325)

ProcesorIntel® Core™ i7-1165G7
Intel® Core™ i5-1135G7
Intel® Core™ i3-1115G4
Ecran13,3 inchi (16:9) OLED, Full HD (1920 x 1080) NanoEdge
Luminozitate 400 de niți
Acoperire gamut DCI-P3: 100 %
Raport ecran-corp 88 %
Margini subțiri de 2,9 mm și 12,9 mm pe latura de jos
Panou de nivel IPS cu tehnologie wide-view
Sistem de operareWindows 10 Pro
Windows 10 Home
GraficăGrafică integrată Intel® Iris® Xe (modelele Intel® Core™ i5 / i7)
Grafica integrată Intel® UHD (modelele Intel® Core™ i3)
Main MemoriePână la 32 GB LPDDR4X la 4.266 MHz (modelele Intel® Core™ i5 / i7)
Până la 32 GB LPDDR4X la 3.733 MHz (modelele Intel® Core™ i3)
StocarePână la 1 TB PCIe® NVMe™ 3.0 x2 SSD M.2
Până la 32 GB + 1 TB Intel® Optane™ Memory H10 cu SSD 
ConectivitateIntel® Wi-Fi 6 (802.11ax) Bluetooth® 5.0
CamerăWebcam IR cu suport Windows Hello
Porturi I/O2 x Thunderbolt™ 4 USB-C® (până la 40 Gbps)
1 x USB 3.2 Gen 1 Type-A (până la 5 Gbps)
1 x HDMI standard
1 x cititor de carduri MicroSD
TouchpadASUS NumberPad 2.0
AudioSistem audio certificat Harman Kardon
Sistem audio stereo ASUS SonicMaster cu sunet surround
Amplificator inteligent pentru performanță audio maximă
Rețea de microfoane cu suport pentru recunoaștere vocală Cortana și Alexa
BaterieBaterie de 67 Wh cu 4 celule litiu-polimer
Adaptor ACIeșire: 20 V DC, 65 W
Intrare: 100-240 V AC, 50/60 Hz universal
Dimensiuni304 x 203 x 13,9 mm
GreutateCu ecran OLED FHD aprox. 1,14 kg

Specificații ASUS ZenBook Flip 15 (UX564)

ProcesorProcesor din seria Intel® Core™ H de generația a 11-a
Ecran15,6 inchi (16:9) FHD (1920 x 1080) NanoEdge iluminat cu LED și tactil
Margine laterală de 4,5 mm
Tehnologie wide-view 178°
Panou de nivel IPS (In-Plane Switching)
Validat PANTONE®
Certificat TUV Rheinland pentru protecție oculară
Sistem de operareWindows 10 Pro
Windows 10 Home
GraficăNVIDIA® GeForce® GTX 1650 cu design Max-Q și 4 GB VRAM GDDR6
Main Memorie16 GB DDR4 la 3.200 MHz
StocareSSD NVMe™ PCIe® 3.0 x 4 cu capacitate de până la 1 TB
ConectivitateIntel® WiFi 6 (802.11ax)
Bluetooth® 5.0
CamerăWebcam IR cu suport Windows Hello
Porturi I/O2 x Thunderbolt™ 4 USB-C® (până la 40 Gbps)
1 x USB 3.2 Gen 1 Type-A (până la 5 Gbps)
1 x HDMI standard
1 x cititor de carduri SD
1 x jack audio combo
Tastatură și touchpadTastatură
Tastatură chiclet iluminată cu taste numerice (cursă tastă de 1,4 mm)
Touchpad
Tehnologie Precision Touchpad (PTP) care suportă gesturi cu până la patru degete
AudioSistem audio certificat Harman Kardon
Sistem audio stereo ASUS SonicMaster cu sunet surround
Amplificator inteligent pentru performanță audio maximă
Rețea de microfoane cu suport pentru recunoaștere vocală Cortana
BaterieBaterie de 96 Wh cu 6 celule litiu-polimer
Adaptor ACIeșire: 20 V DC, 2 A, 120 W
Intrare: 120-240 V AC, 50 / 60 Hz universal
Dimensiuni356 x 230 x 19,9 mm
GreutateCu ecran standard aprox. 1,9 kg

Lasă un răspuns