Apple Vision Pro va fi lansat pe 2 februarie

Apple a anunțat că va începe să livreze căștile sale Vision Pro pe 2 februarie în Statele Unite. Precomenzile încep pe 19 ianuarie, la 8:00 ET.

Pe lângă faptul că a anunțat disponibilitatea căștilor sale de 3.499 USD, Apple a dezvăluit și prețul pentru lentilele Zeiss pe care utilizatorii le pot obține cu el. Cititoarele vor fi disponibile pentru un 99 de USD în plus, în timp ce lentilele vor costa 149 USD. Modelul de bază al Vision Pro oferă 256 GB spațiu de stocare și este ambalat cu următoarele accesorii:

  • Banda Solo Knit și Bandă Dual Loop
  • O etanșare ușoară și două perne ușoare de etanșare
  • Husa Apple Vision Pro
  • Pânză de curățare
  • Baterie
  • Cablu de încărcare USB-C și adaptor de alimentare USB-C

Apple a dezvăluit pentru prima dată căștile Vision Pro în timpul Conferinței sale mondiale pentru dezvoltatori în iunie anul trecut. Vision Pro, de 3.499 USD, oferă un afișaj 4K pentru fiecare ochi și vă permite să comutați între realitate augmentată (AR) și realitate virtuală (VR) folosind un cadran situat pe partea laterală a căștilor. Este alimentat de o configurație cu două cipuri, care include cipul M2 de la Apple și noul cip R1, care este dedicat procesării datelor de la senzorii, camerele și microfoanele încorporate. De asemenea, utilizatorii pot naviga prin interfață fără controler, deoarece dispozitivul acceptă urmărirea ochilor, a capului și a mâinilor.

Apple a prezentat dispozitivul în principal ca o modalitate de a interacționa cu aplicații familiare, cum ar fi FaceTime, Fotografii și Filme, precum și pentru a vizualiza videoclipuri spațiale înregistrate cu iPhone 15 Pro. Compania spune că utilizatorii vor putea accesa peste 150 de titluri 3D prin aplicația Apple TV. Aceste integrări sunt posibile deoarece căștile rulează visionOS, noul sistem de operare al Apple despre care compania spune că funcționează cu majoritatea aplicațiilor pentru iPhone și iPad fără a necesita nicio muncă suplimentară din partea dezvoltatorilor.

Judecând după demonstrațiile setului cu cască, Vision Pro oferă o experiență destul de impresionantă. Singura întrebare este dacă este suficient pentru a convinge utilizatorii să cumpere unul la un preț de 3.499 USD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *