Apple ia în calcul să lanseze în câțiva ani MacBook-uri cu touchscreen

Apple a lansat primul telefon mobil cu ecran tactil din lume, însă când vine vorba de laptopuri, nici până în prezent aceștia nu au lansat un model cu ecran tactil.

Pe piață sunt destul multe modele de laptopuri, de la alți producători, care au ecran tactil, dar nu au un volum foarte mare de vânzări, unul dintre motive fiind prețurile ridicate față de laptopurile convenționale. În plus, mulți utilizatori de laptopuri Lenovo, HP sau Dell nu au de ce să pună mâna pe ecran, pentru că se descurcă bine cu mouse-ul sau cu track pad-ul.

În 2010 Steve Jobs spunea că touch-screen-urile pe laptop-urile companiei ar fi „un dezastru ergonomic”, pentru că aplicațiile ar fi greu de folosit la verticală și că pe utilizatori i-ar durea mâna după mai mult timp.

Cu toate acestea, conform celor de la Bloomberg, sunt scenarii ca MacBook-urile să aibă și ecran tactil, dar nu s-a stabilit încă dacă acest lucru chiar se va întâmpla.

Nu este o decizie ușoară pentru Apple, întru-cât asta ar însemna o scumpire și mai mare pentru laptopurile premium MacBook Pro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *