You are currently viewing Apple a lansat primele laptopuri MacBook Air cu procesor M3

Apple a lansat primele laptopuri MacBook Air cu procesor M3

Apple a anunțat astăzi noul MacBook Air cu cip M3 puternic, ducând combinația sa incredibilă de performanță eficientă din punct de vedere energetic și portabilitate la un nou nivel.

Cu M3, MacBook Air este cu până la 60% mai rapid decât modelul cu cip M1 și de până la 13 ori mai rapid decât cel mai rapid MacBook Air bazat pe Intel. Și cu un Neural Engine mai rapid și mai eficient în M3, MacBook Air continuă să fie cel mai bun laptop de consum din lume pentru AI.

Ambele MacBook Air de 13 și 15 inchi au un design uimitor de subțire și ușor, până la 18 ore de autonomie a bateriei, un display Liquid Retina uimitor și noi capabilități, inclusiv suport pentru până la două afișaje externe și de până la 2 ori mai rapid. Wi-Fi decât generația anterioară.

Cu carcasa sa unibody durabilă din aluminiu, construită pentru a rezista, noul MacBook Air este disponibil în patru culori superbe:

 • miezul nopții – care dispune de un sigiliu de anodizare inovatoare pentru a reduce amprentele digitale;
 • lumina stelelor;
 • gri spațial;
 • argint.

Combinat cu camera, microfoanele și difuzoarele de clasă mondială; Încărcare MagSafe; designul său silențios, fără ventilator; și macOS, MacBook Air oferă o experiență de neegalat – făcând modelul de 13 inchi cel mai bine vândut laptop din lume, iar modelul de 15 inchi cel mai bine vândut laptop de 15 inchi. Clienții pot comanda începând de astăzi, cu disponibilitate începând de vineri, 8 martie.

„MacBook Air este cel mai popular și iubit Mac al nostru, mai mulți clienți alegându-l în locul oricărui alt laptop. Și astăzi devine și mai bine cu cipul M3 și noile capacități”

„De la studenți care își urmăresc studiile, până la utilizatori de afaceri care au nevoie de productivitate puternică sau oricine dorește pur și simplu o combinație de neegalat de performanță, portabilitate și durata de viață a bateriei, toate într-un design fără ventilator, noul MacBook Air continuă să fie cel mai bun laptop subțire și ușor din lume.”

a declarat Greg Joswiak, vicepreședinte senior al Apple pentru marketing la nivel mondial

Performanță fulgerătoare cu M3

Construit folosind tehnologia de 3 nanometri de vârf în industrie, cipul M3 oferă performanțe și mai rapide și mai multe capabilități MacBook Air. Dispunând de un procesor puternic cu 8 nuclee, un GPU de până la 10 nuclee și suport pentru până la 24 GB de memorie unificată, noul MacBook Air este cu până la 60 la sută mai rapid decât modelul cu M1 și de până la 13 ori mai rapid decât cel mai rapid MacBook Air bazat pe Intel.

De asemenea, oferă până la 18 ore de autonomie a bateriei, ceea ce este cu până la șase ore mai lung decât un MacBook Air bazat pe Intel. Utilizatorii vor simți viteza uimitoare a lui M3 în tot ceea ce fac, de la productivitatea de zi cu zi, la sarcini solicitante precum editarea foto și video și dezvoltarea de software. Iar cu GPU-ul M3 de ultimă generație, noul MacBook Air acceptă umbrirea mesh accelerată hardware și ray tracing, oferind iluminare, reflexii și umbre mai precise pentru experiențe de joc extrem de realiste. Include, de asemenea, cel mai recent motor media cu suport pentru decodare AV1, oferind experiențe video mai eficiente și de calitate superioară de la serviciile de streaming.

M3 duce performanța MacBook Air și mai departe:

 • Titlurile de jocuri precum No Man’s Sky rulează cu până la 60 la sută mai repede decât MacBook Air de 13 inchi cu cip M1.
 • Îmbunătățirea unei imagini cu AI folosind funcția Super Resolution a Photomator este cu până la 40% mai rapidă decât modelul de 13 inchi cu cip M1 și de până la 15 ori mai rapid pentru clienții care nu au trecut la un Mac cu silicon Apple.
 • Lucrul în foi de calcul Excel este cu până la 35% mai rapid decât modelul de 13 inchi cu cip M1 și de până la 3 ori mai rapid pentru clienții care nu au făcut upgrade la un Mac cu silicon Apple.
 • Editarea video în Final Cut Pro este cu până la 60% mai rapidă decât modelul de 13 inchi cu cip M1 și de până la 13 ori mai rapidă pentru clienții care nu au făcut upgrade la un Mac cu silicon Apple.
 • În comparație cu un laptop PC cu procesor Intel Core i7, MacBook Air oferă performanțe de până la 2 ori mai rapide, navigare web cu până la 50% mai rapidă și o durată de viață a bateriei cu până la 40% mai mare.

Cel mai bun laptop pentru AI din lume

Odată cu trecerea la Apple Silicon, fiecare Mac este o platformă excelentă pentru AI. M3 include un motor neuronal cu 16 nuclee mai rapid și mai eficient, împreună cu acceleratoare în CPU și GPU pentru a stimula învățarea automată pe dispozitiv, făcând din MacBook Air cel mai bun laptop de consum din lume pentru AI. Folosind această performanță incredibilă AI, macOS oferă funcții inteligente care îmbunătățesc productivitatea și creativitatea, astfel încât utilizatorii să poată activa funcții puternice ale camerei, vorbire în text în timp real, traducere, predicții text, înțelegere vizuală, funcții de accesibilitate și multe altele.

Cu un ecosistem larg de aplicații care oferă funcții AI avansate, utilizatorii pot face totul, de la verificarea temelor cu AI Math Assistance în Goodnotes 6, până la îmbunătățirea automată a fotografiilor în Pixelmator Pro, până la eliminarea zgomotului de fundal dintr-un videoclip folosind CapCut. Combinat cu arhitectura de memorie unificată a siliciului Apple, MacBook Air poate rula și modele AI optimizate, inclusiv modele de limbaj mari (LLM) și modele de difuzie pentru generarea de imagini la nivel local, cu performanțe excelente. Pe lângă performanța pe dispozitiv, MacBook Air acceptă soluții bazate pe cloud, permițând utilizatorilor să ruleze productivitate puternică și aplicații creative care profită de puterea AI, cum ar fi Microsoft Copilot pentru Microsoft 365, Canva și Adobe Firefly.

Cel mai popular laptop din lume

Mai mulți oameni aleg MacBook Air în locul oricărui alt laptop, iar M3 ridică din nou ștacheta cu combinația sa fenomenală de performanță, portabilitate și capacități pe care utilizatorii le plac:

 • Două dimensiuni perfecte într-un design super-portabil: cu o carcasă durabilă din aluminiu care este construită pentru a rezista, MacBook Air de 13 și 15 inchi are o autonomie fantastică a bateriei, sunt incredibil de ușori și au mai puțin de jumătate de inch grosime, astfel încât utilizatorii să poată lucra, juca sau crea de oriunde. Modelul de 13 inchi oferă portabilitate supremă, în timp ce modelul de 15 inchi oferă și mai mult spațiu pe ecran pentru multitasking. Există o dimensiune perfectă pentru toată lumea, de la studenți în deplasare la profesioniști în afaceri care preferă un ecran mai mare.
 • Ecran Liquid Retina superb: MacBook Air dispune de un ecran Liquid Retina strălucitor de 13,6 sau 15,3 inchi, cu luminozitate de până la 500 de niți, suport pentru 1 miliard de culori și rezoluție de până la de două ori mai mare decât a laptopurilor comparabile. Conținutul arată viu, cu detalii clare, iar textul pare foarte clar.
 • Suport pentru până la două ecrane externe: MacBook Air cu M3 acceptă acum până la două ecrane externe atunci când capacul laptopului este închis – perfect pentru utilizatorii de afaceri sau pentru oricine are nevoie de mai multe ecrane pentru multitasking între aplicații sau pentru a distribui documente în același timp.
 • Conectivitate versatilă: MacBook Air cu M3 dispune de Wi-Fi 6E, care oferă viteze de descărcare de până la două ori mai rapide decât generația anterioară. Include, de asemenea, încărcarea MagSafe și două porturi Thunderbolt pentru conectarea accesoriilor, împreună cu o mufă pentru căști de 3,5 mm.
 • Cameră, microfoane și difuzoare: cu o cameră FaceTime HD de 1080p, utilizatorii vor arăta cel mai bine, indiferent dacă se conectează cu prietenii și familia sau colaborează cu colegii din întreaga lume. De asemenea, utilizatorii vor suna cel mai bine cu o matrice cu trei microfoane și o claritate îmbunătățită a vocii la apelurile audio și video. MacBook Air dispune de un sistem de sunet cu suport pentru Spatial Audio împreună cu Dolby Atmos, astfel încât utilizatorii să se poată bucura de scene sonore tridimensionale pentru muzică și filme.
 • Magic Keyboard și Touch ID: Tastatura Magic, confortabilă și silentioasă, iluminată din spate, vine cu un rând de funcții pe toată înălțimea cu Touch ID, oferind utilizatorilor o modalitate rapidă, ușoară și sigură de a-și debloca Mac-ul; conectați-vă la aplicații și site-uri web; și faceți achiziții cu Apple Pay – totul cu atingerea unui deget.

Prietenos cu mediul

Noul MacBook Air este primul produs Apple realizat cu 50% conținut reciclat, inclusiv 100% aluminiu reciclat în carcasă, 100% elemente din pământuri rare reciclate în toți magneții și, într-o altă premieră pentru Apple, 100% cupru reciclat în carcasă. placa logica principala.

MacBook Air îndeplinește standardele înalte ale Apple pentru eficiență energetică și nu conține mercur, ignifugare bromurată și PVC. Ambalajul este 99% pe bază de fibre, aducând Apple mai aproape de obiectivul său de a elimina plasticul din toate ambalajele până în 2025.

Astăzi, Apple este neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon pentru operațiunile corporative globale și, până în 2030, intenționează să fie neutră din carbon pe întregul lanț de aprovizionare de producție și pe ciclul de viață al fiecărui produs.

This Post Has One Comment

 1. George Oprescu

  Apple este in mod constant angajata sa reduca impactul sau asupra mediului si noul MacBook Air nu face exceptie. Folosind aluminiu reciclat 100% in carcasa si ecranul sau, ne ajuta sa reducem emisiile de carbon si sa conservam resursele pamantului. Si cu un design fara ventilator, MacBook Air nu numai ca este silentios, dar si mai eficient din punct de vedere energetic, economisind bateriile si prelungind durata de viata a laptopului.

Lasă un răspuns