You are currently viewing Apple a lansat iOS 17 Beta 5 și Public Beta 3
apple logo

Apple a lansat iOS 17 Beta 5 și Public Beta 3

La 2 săptămâni de la lansarea celei de a patra versiuni Beta a iOS 17, Apple lansează cea de-a cincea versiune beta pentru dezvoltatori, iar o zi mai târziu aceasta devine disponibilă publicului larg sub numele Public Beta 3.

Iată ce aduce nou iOS 17 Beta 5 / Public Beta 3:

Un nou design al pictogramelor scurtăturilor

În primul rând, aplicația Comenzi rapide are câteva pictograme noi pentru funcțiile Safari, care fac mai ușor să spuneți dintr-o privire ce face fiecare acțiune. Anterior, opțiuni precum Căutare pe Web, Filtre arhive și Deschidere URL erau toate reprezentate de aceeași pictogramă Safari implicită. Odată cu cea de-a cincea versiune beta pentru iOS 17, acestea au fost actualizate cu pictograme mai specifice care indică funcțiile lor.

De la prima versiune beta, știam deja că iOS 17 introduce o actualizare de securitate pentru Safari, adăugând îmbunătățiri la sesiunile de navigare privată pentru a vă menține utilizarea internetului în siguranță. Cu Navigarea privată, utilizatorii pot bloca încărcarea tuturor instrumentelor de urmărire cunoscute și pot elimina urmărirea adăugată la adresele URL în filele private (precum și în Mesaje și e-mail). O nouă adăugare, Navigarea privată blocată, adaugă posibilitatea de a vă bloca sesiunile web în spatele Face ID, Touch ID sau o parolă atunci când nu le utilizați în mod activ.

Cea mai recentă versiune beta adaugă un nou ecran de deschidere pentru navigarea privată, care apare atunci când deschideți o fereastră de browser privată pentru prima dată după instalarea iOS 17. Promptul oferă o scurtă descriere a funcției împreună cu opțiunea de a activa Navigarea privată blocată. Beta-urile anterioare aveau această opțiune activată în mod implicit.

Aplicație de sănătate reproiectată

Noile abilități de urmărire Mental Wellbeing ale aplicației iOS Health, care au fost introduse și cu prima versiune beta, primesc și ele o actualizare.

O nouă interfață de urmărire vă permite să descrieți starea dumneavoastră de spirit actuală cu un glisor pentru a ține un jurnal de funcționare al dispoziției dumneavoastră de zi cu zi. A doua versiune beta a introdus o nouă animație în glisor, atribuind o culoare și o formă pentru a reflecta cât de plăcut sau neplăcut vă simțiți în acest moment. Această ultimă versiune beta adaugă o nouă grafică care se lansează atunci când atingeți interfața de urmărire a dispoziției, precum și diferite grafice, culori și simboluri care corespund fiecărei dispoziții.

Ajustări la Mesageria Vocală Live și App Store

Apple a făcut modificări minore la formularea și punctuația utilizate în mai multe dintre aplicațiile sale. De exemplu, Apple renunță la etichetele butoanelor cu majuscule din App Store. Butoanele pentru Descărcare, Obținere, Deschidere și Actualizare vor fi acum în cazul titlului.

Mesajul pentru Live Voicemail a fost, de asemenea, schimbat, probabil pentru a fi mai clar că apelantul a ajuns la o căsuță vocală. Anterior, mesajul implicit de mesagerie vocală includea limbajul pe care „persoana pe care o suni ar putea prelua apelul”, ceea ce ar putea fi confuz dacă apelanții ar trebui să rămână în așteptare sau să lase un mesaj. Apple a înlocuit această formulare, iar mesajul este acum după cum urmează:

„Apelul dumneavoastră a fost redirecționat către mesageria vocală. Persoana pe care încercați să o contactați nu este disponibilă. La ton, vă rugăm să înregistrați mesajul. După ce ați terminat înregistrarea, puteți închide.”

Lasă un răspuns