You are currently viewing Aplicația WhatsApp va permite transferul istoricului conversațiilor între dispozitivele Android și iOS
whatsapp logo

Aplicația WhatsApp va permite transferul istoricului conversațiilor între dispozitivele Android și iOS

După câteva săptămâni în care au tot circulat zvonuri, funcția prin care istoricul conversațiilor de pe WhatsApp să poată fi transferat între telefoanele cu sistem de operare Android, respectiv iOS este disponibilă.

Această nouă funcție a fost anunțată oficial astăzi în cadrul evenimentului Samsung Unpacked. Telefoanele Galaxy Z Fold3 și Z Flip3 care vor permite transferul de pe dispozitivele iOS.

Această funcție va fi implementată gradual pe dispozitivele Samsung cu Android 10 sau mai nou, ajungând treptat pe toate dispozitivele Android și iPhone în săptămânile următoare.

Se pare că Samsung a obținut cumva această exclusivitate, în speranța că va convinge utilizatorii iPhone să treacă pe Samsung.

De asemenea, WhatsApp nu a anunțat când utilizatorii Android vor putea transfera conversațiile pe telefoanele iPhone.

WhatsApp chat history import
WhatsApp chat history import

Trebuie menționat faptul că transferul conversațiilor WhatsApp va fi posibil doar atunci când ambele dispozitive vor fi conectate utilizând un cablu USB-C – Lightning (ce vine la pachet cu noile telefoane iPhone).

Transferul NU va putea fi făcut pe Internet între cele 2 platforme și totodată în cazul în care ai mai mult de un backup în cloud al mesajelor vocale, imaginilor și conversațiilor, backup-urile nu vor fuziona, ci se va suprascrie backup-ul existent când se va face un backup nou.

În timp WhatsApp a devenit cea mai populară platformă de Instant Messaging, însă întotdeauna a fost limitată la folosirea unei singure sesiuni pe un singur telefon. Când utilizatorul schimba telefonul, acesta trebuia să facă un backup pentru a restaura toate mesajele pe noul telefon, însă niciodată între sisteme de operare diferite.

Lasă un răspuns