Anul 2022 începe cu tarife mai mici pentru terminarea apelurilor în rețele fixe și mobile din România

Începând cu 1 ianuarie 2022, tarifele pentru terminarea apelurilor în rețelele de telefonie fixa și mobila din România vor scădea ca urmare a Regulamentului Delegat (UE) 2021/654 al Comisiei Europene. Astfel, operatorii de telefonie mobila care activează pe piața din România vor practica un tarif de 0,55 eurocenți/minut pentru terminarea apelurilor mobile în propriile rețele, iar operatorii de telefonie fixa un tarif de 0,07 eurocenți/minut pentru terminarea apelurilor fixe în propriile rețele.

Ce vom găsi în articol?

Tariful maxim pentru terminarea apelurilor mobile

Tariful de terminare a apelurilor mobile se va reduce cu aproape 22% fața de cel practicat în prezent și va fi perceput de către toți operatorii de telefonie mobila desemnați cu putere semnificativa pe piața serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile în propriile rețele publice de telefonie.

Regulamentul Comisiei Europene stabilește și tarifele pentru urmatorii ani, ce se vor aplica și în România astfel:

–         0,4 eurocenți/minut în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023;
–         0,2 eurocenți/minut de la 1 ianuarie 2024.

Tariful maxim pentru terminarea apelurilor fixe

Tariful de terminare a apelurilor fixe va fi cu aproximativ 10% mai mic fața de cel practicat în prezent și va fi perceput de către toți operatorii de telefonie fixă desemnați cu putere semnificativa pe piață serviciilor de terminare a apelurilor la puncte fixe în propriile rețele publice de telefonie. Aceasta este ultima reducere a tarifului prevăzută de Regulament.

Ce este tariful de terminare?

Tariful de terminare reprezintă prețul plătit de un furnizor de servicii de telefonie altui operator în rețeaua căruia este terminat apelul efectuat de propriii utilizatori. Acest preț se regăsește în tariful perceput utilizatorului final care inițiază apelul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *