Bazate pe noua arhitectură Zen, noile procesoare pentru servere , EPYC de la AMD, au până la 32 de nuclee și concurează direct cu procesoarele Intel Xeon.

După 10 ani de dominație Intel, AMD lansează seria de procesoare Epyc 7000 și promite o viteză de până la 52% mai mare față de generația anterioară.

Această mutare este apreciată de membrii grupului de servicii de centre de date ”Super 7” printre care se numără: Baidu, Bloomberg, Microsoft Azure sau Dropbox.

”Procesoarele Epyc oferă performanță fără compromis pentru sistemele single-socket, oferind însă și scalare pentru sisteme dual-socket, fiind mai performante decât orice alt competitor, pe același segment de preț” – afirmă Lisei Su, președinte și CEO al AMD

Reacția competitorilor de la Intel nu a întârziat să apară. Aceștia spunând că toți competitorii săi sunt luați în serios, însă mizând pe experiența lor de 20 de ani în fabricarea procesoarelor pentru server, consideră că procesoarele de la AMD ar crea probleme în funcționarea serverelor și inconsistențe în performanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *