Alpha Bank preia afacerea Orange Money IFN România

În urma tranzacţiei, clienţii Orange Money vor beneficia în continuare de servicii financiare digitale end-to-end ca parte din Alpha Bank România.

„Abordarea strategică a Orange Money a avut mereu în vedere integrarea aplicaţiei şi a produselor sale într-un ecosistem bancar şi, pentru a atinge acest obiectiv, am semnat transferul businessului de retail Orange Money către Alpha Bank România. Experienţa Alpha Bank va oferi continuitate clienţilor noştri, iar produsele lor bancare vor îmbogăţi suita de servicii la care utilizatorii Orange Money au acces astăzi”,

spune Haris Hanif, CEO Orange Money România.

Tranzacţia priveşte doar piaţa din România şi se va finaliza după primirea aprobărilor de la autorităţi.

Lansată în 2016, soluţia Orange Money a devenit o alternativă la serviciile bancare tradiţionale din România, oferind o experienţă digitală completă pentru emiterea cardurilor de debit şi credit, transferuri, plăţi şi alte operaţiuni financiare zilnice.

Tranzacţia presupune transferul ecosistemului digital Orange Money local, care include platforma mobilă fintech, clienţii şi portofoliul de produse din România, precum şi partenerii, furnizorii şi echipa care gestionează operaţiunile financiare mobile.

Clienţii Orange Money vor avea în continuare acces la aceleaşi produse, servicii şi beneficii ca până acum şi nu vor exista modificări în condiţiile contractuale ale produselor şi serviciilor oferite. Procesul se va desfăşura în mod transparent, iar clienţii vor fi informaţi cu privire la paşii următori.

“Alpha Bank Romania a îmbinat tradiţia şi inovaţia încă de la începutul activităţii sale, iar această achiziţie face parte din strategia băncii de a-şi consolida poziţia pe piaţă şi de a oferi clienţilor o experienţă digitală superioară. Suntem încântaţi să beneficiem de punctele forte ale Orange Money România şi bucuroşi de oportunitatea de a construi un ecosistem de soluţii digitale pentru clienţii noştri. Gândirea strategică, flexibilitatea şi viziunea pe termen lung a Alpha Bank Romania sunt astfel completate cu o infuzie de agilitate şi expertiză în domeniul serviciilor financiare digitale de top”

a declarat Sergiu Oprescu, Preşedinte Executiv al Alpha Bank România şi Director General al Reţelei Internaţionale Alpha Bank Group.

Platforma Orange Money IFN constă într-o bază de 250.000 clienţi, dintre care 25.000 sunt activi.

Pentru Orange Money, aplicaţia de servicii financiare digitale, T1/2023 a însemnat un total de 1,6 mili­oane de tranzacţii.

Orange Money IFN SA, compania din spatele serviciului orange Money, a raportat pentru 2022 venituri de 105 mil. lei, mai mari cu 65% faţă de anul anterior. Pentru 2022 firma a raportat o pierdere netă de 73,7 mil. lei, faţă de o pierdere de 65,7 mil. lei în 2021, conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Orange România, parte a grupului francez de comunicaţii cu acelaşi nume, a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de aproape 1,6 mld. euro faţă de 1,2 mld. euro în 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *