You are currently viewing A fost lansată versiunea finală a Winamp 5.9
Winamp logo

A fost lansată versiunea finală a Winamp 5.9

Versiunea stabilă a Winamp 5.9 este acum disponibilă pentru descărcare pentru PC-uri Windows, după o lansare beta la începutul acestui an.

Playerul media arată și funcționează în continuare la fel ca înainte, dar acum acceptă oficial Windows 11, media care utilizează codecul VP8 și fluxurile media HTTPS. Restul modificărilor sunt remedieri de erori sau cod rescris – echipa de dezvoltare Winamp a spus că cea mai semnificativă schimbare a fost „migrarea întregului proiect de la VS2008 la VS2019 și asigurarea ca totul să funcționeze perfect”.

Acum că Winamp are un cod sursă mai modern și multe erori au fost remediate, echipa intenționează să continue să lucreze la mai multe funcții. Sunt planificate suport pentru mai multe codecuri media, inclusiv Opus, OGV/OGM, H.265, VP9 și alte formate. Winamp ar putea adăuga, de asemenea, o vizualizare online pentru Bandcamp, Spotify, Versuri și alte servicii online.

Dezvoltarea continuă a versiunii clasice a Winamp are loc alături de celelalte ambiții ale companiei legate de muzică, care implică o versiune actualizată pentru mai multe platforme, o „Fundație Winamp” care finanțează muzicieni și vânzări NFT. Echipa Winamp a declarat în martie că Winamp 6 va fi o „aplicație multiplatformă pentru Android, iOS, web etc”, iar Winamp 5 pentru Windows (care a primit acum o actualizare) „nu este moartă”.

Mai există câteva erori minore, ce vor fi rezolvate în următoarea actualizare 5.9.1

Lasă un răspuns