Digi.mobil ungariaDigi.mobil ungaria

La aproape 6 luni de la lansarea rețelei de telefonie mobilă 4G și 2G și la 3 luni de la lansarea serviciului de roaming, DIGI.Mobil a făcut primele teste 5G live în Ungaria.

”În ultima perioadă, am organizat și desfășurat mai multe teste de laborator pentru viitoarea noastră rețea 5G în Ungaria. Ieri, echipa de proiect a derulat cu succes primul test în regim de funcționare reală a stației de bază instalate în sediul central DIGI din Budapesta. Este un moment important în evoluția companiei noastre, ținând cont de faptul că intrarea noastră pe segmentul serviciilor de telefonie mobilă, prin rețea proprie, s-a produs în urmă cu aproape șase luni. Acest pas reprezintă o confirmare a angajamentului pe care ni l-am luat față de clienții noștri – să dezvoltăm o rețea modernă, cu cele mai noi tehnologii disponibile în comunicațiile mobile, valorificând expertiza dovedită a echipelor noastre în domeniul serviciilor fixe”

a declarat Dragoș Spătaru, Director General DIGI Kft. și Invitel.

Rețeaua 5G din Ungaria este construită, la fel ca și cea din România, tot de Ericsson.

Prima stație de bază 5G, a fost instalată în sediul central DIGI din Budapesta.

Antena emite în frecvența de 3400 Mhz și folosește un bloc de 20 Mhz.

Astfel orice client DIGI.Mobil Ungaria care are un telefon 5G pot testa noua rețea 5G a operatorului în sediul acestuia.

În România, rețeaua 5G a fost lansată în luna iunie, iar începând de luna trecută s-a început procesul de realocare a spectrului disponibil și închiderea treptată a rețelei 3G.

De Madalin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *