În ziua de azi, există din ce în ce mai multe dispozitive ce vin cu Wi-Fi încorporat și se conectează la Internet.
De la calculatoare, telefoane, tablete și televizoare la prize și becuri inteligente la frigidere și cuptoare inteligente la proiectoare, imprimante și POS-uri, aproape tot ce ți-ai putea imagina, poate fi conectat la Internet.
În același timp și hackeri au evaluat, dezvoltând viruși și au diversificat atacurile cibernetice, ransomware-urile fiind cele mai celebre în ultimii ani.
Deși țintele principale ale atacatorilor sunt diverse companii sau chiar instituții ale statului, aceștia pot atca la fel de bine și simpli utilizatori casnici.
Nu vă gândiți că: ”nu am date importante în calculator, nu are ce să îmi fure…”
Nu cred că ar fi plăcut să vi se fure datele de logare ale contului de Facebook, sau ale contului bancar, cum la fel de bine, nu ar fi plăcut să îți acceseze camera web a laptopului sau cea de supraveghere.
Folosesc BitDefender de mulți ani, pentru că își face treaba foarte bine și nu impactează performanțele sistemului pe care este instalat.
Bitdefender BOX 2 este hub-ul de securitate inovator pentru locuințele conectate. Acesta protejează toate dispozitivele conectate la internet din viața ta digitală, când ești acasă sau pe drum.
Cu Bitdefender BOX 2, obții o securitate cibernetică multi-nivel completă pentru calculatoare, smartphone-uri, tablete, monitoare pentru bebeluși, console de jocuri, televizoare Smart și orice este conectat în casa ta.
Bitdefender BOX 2 îți permite să-ți controlezi toate dispozitivele conectate dintr-o singură aplicație.
Acesta folosește algoritmi de învățare automată și sisteme de prevenire a intruziunilor pentru a detecta noile amenințări și comportamentul nesigur, păstrându-ți în siguranță casa inteligentă.
În prezent, Bitdefender BOX V2 este disponibil în Statele Unite, Canada, Japonia și anumite piețe din Europa (Franța, Germania, România).
Se depun eforturi mari pentru a-l pune la dispoziție în și mai multe țări.
Bitdefender BOX 2 este un produs pe bază de abonament, prima achiziție incluzând un an de abonament.
După primul an, abonamentul costă 299.99 RON/an și îți poți proteja un număr nelimitat de dispozitive cu ajutorul acestuia.
Abonamentul Bitdefender BOX 2 include Bitdefender Total Security și îți permite să instalezi software-ul de securitate pe un număr nelimitat de dispozitive Windows, Mac OS, Android și iOS.
Total Security este recomandat pentru dispozitivele care pot părăsi rețeaua ta de acasă și este important să rămână protejate și în timpul deplasărilor tale.
De asemenea, îți protejează computerele care se pot infecta prin stick-uri USB sau alte dispozitive de stocare.
Bitdefender BOX poate fi administrat din aplicația pentru mobil Bitdefender Central instalată pe smartphone-ul tău având fie iOS 9 sau mai recent, fie Android 4.4 sau mai recent.
Bitdefender BOX 2 poate funcționa în paralel cu orice produs software Bitdefender (Total Security, Internet Security, Mobile Security sau Antivirus for Mac) și poți utiliza contul tău Bitdefender existent.
Bitdefender BOX oferă actualizări permanente pentru îmbunătățirea performanțelor și a caracteristicilor sale.
Pe lângă actualizările de firmware, aplicația Bitdefender Central este și ea actualizată periodic.
Toate aceste actualizări sunt incluse în abonamentul BOX.
Rețineți că actualizările de firmware necesită repornirea Bitdefender BOX pentru instalarea celei mai recente versiuni și dispozitivele vor fi deconectate pentru câteva momente pe parcursul acestui proces.
Printre motivele care m-au făcut să aleg Bitdefender Box 2 se numără: achiziționarea recentă a unui televizor cu Android și nevoie de a cumpăra un router, semnalul Wi-Fi de la ONT-ul ZTE F660 de la DIGI fiind prea slab și instabil ca să acopere toată locuința.
De asemena, licența BitDefender Internet Security urma să expire în octombrie.
Având astfel nevoie de un router nou și de o licență nouă BitDefender m-am gândit să apelez la soluția 2-în-1 Bitdefender BOX 2.
Pachetul BitDefender Box 2 include:
– router-ul Bitdefender BOX 2
– Abonament valabil timp de 1 an (299.99 RON/an după primul an) ce se activează automat în timpul configurării echipamentului
– Ghid introductiv
– Adaptor de alimentare
– Cablu Ethernet
Specificații Hardware BitDefender BOX 2
Procesor | Dual Core Cortex A9 @1.2 Ghz |
Memorie RAM | 1 GB DDR3 |
Spațiu de stocare | 4 GB |
Wi-Fi | Dual band simultan 2,4 Ghz și 5 Ghz |
Configurație antene | MU-MIMO 3×3 |
Standard Wi-Fi | IEEE 802.11a/b/g/n/ac Wave-2 @ AC1900 |
Porturi | 1 port WAN 10/100/1000BASE-T Ethernet + 1 port LAN 10/100/1000BASE-T Ethernet |
Pași de configurare și instalare BitDefender BOX 2
În funcție de cum dorești să folosești BitDefender BOX, există 3 moduri de configurare a acesatuia:
- Dacă folosești un router de la furnizorul tău de servicii internet
- Dacă folosești propriul tău router
- Dacă folosești Bitdefender BOX ca router securizat autonom
Am ales ca mod de configurare varianta de router securizat autonom.
Înainte de a începe configurarea, am sunat la DIGI pentru a îmi fi configurat ONT-ul ZTE în mod bridge.
După ce am primit confirmarea din partea celor de la DIGI, am resetat la setările din fabrică ONT-ul ZTE pentru a se pierde userul și parola de conectare de pe acesta.
Apoi am dezactivat Wi-Fi-ul de pe ZTE din butonul aflat în partea de sus și am deschis aplicația BitDefender Central și am urmat pașii de configurare disponibili atât în aplicatie la secțiunea Mai Multe / Instalează Protecție, cât și în tutorialele video de mai sus.
Actualizare firmware
Astăzi a apărut o nouă versiune de firmware 2.1.53.45 ce aduce îmbunătățiri de securitate pentru dispozitive care folosesc microfon precum Google Home sau Amazon Alexa.
Însă după actualizarea de firmware, este posibil să nu puteți modifica setările BitDefender BOX 2
În cazul în care primiți mesajul de eroare ”Setările de rețea pot fi modificate numai dacă există o conexiune la rețeaua Wi-Fi …” nu vă ”speriați”, tot ceea ce trebuie să faceți este să așteptați…
Odată cu fiecare actualizare de firmware, se face și o actualizare a aplicației BitDefender Central care să ”comunice” cu noul firmware al BitDefender BOX 2 și să folosească la maxim noile funcții.
Concluzii
Avantaje | DEZAvantaje |
---|---|
securizarea device-urilor din întreaga locuință, indiferent de sistemul de operare folosite de acestea | existența unui singur port LAN pe dispozitiv, ce obligă clientul să folosească cel puțin 1 switch dacă dorește conectarea a mai mult de un dispozitiv pe cablu |
un număr nelimitat de instalări a soluțiilor de securitate Total Security și Mobile Security pe calculatoarele, telefoanele și tabletele din locuință | lipsa unui buton WPS, care să permită conectarea anumitor dispozitive ce doar astfel se pot conecta la wireless (exemplu: unele imprimante) |
monitorizarea rețelei și raportarea problemelor de securitate în aplicația BitDefender Central în timp real | folosirea împreună cu un abonament de 299,99 lei / an |
semnal Wi-Fi stabil și puternic în întreaga locuință | configurarea funcțiilor importante ale routerului se face doar din aplicația BitDefender Central și doar când utilizatorul se află în aria de acoperire Wi-Fi a acestuia |
viteză de până la 1900 Mbps pe wireless |