You are currently viewing Valve pare să lucreze la o versiune nativă de Steam pentru ARM64
Steam on Chrome OS

Valve pare să lucreze la o versiune nativă de Steam pentru ARM64

Valve a introdus modificări la o aplicație de testare vizibilă pe SteamDB, indicând o listă masivă de jocuri testate cu stratul său de compatibilitate Proton. Interesant este că acum pare să existe și o versiune ARM64 de Proton, care există pentru a face jocurile Windows redate pe Linux. Această versiune de Proton, „proton-arm64ec-4”, este listată ca fiind testată cu sute de jocuri, dar titluri populare precum Left 4 Dead 2 și Shadows of Mordor rămân aici, arătând o gamă largă de posibilități cu ARM64 Proton în spate.

Acum, ce înseamnă toate acestea? În timp ce Valve nu a făcut încă niciun fel de anunț oficial cu privire la suportul ARM64 pe SteamOS sau pentru Proton, în mod clar pare a fi o prioritate și o parte din impulsul său pentru jocurile pe Linux, în general. Acum, totuși, Valve pare să dorească să-și extindă publicul de jocuri Linux de la doar hardware x86 și să înceapă să plieze dispozitivele Linux Arm, în conformitate cu eforturile continue de a îmbunătăți jocurile pe Windows for Arm. Există, de asemenea, câteva mențiuni despre Waydroid, ceea ce înseamnă că chiar și dispozitivele Android Arm pot primi suport Proton, ceea ce cu siguranță și-ar extinde publicul în mod semnificativ.

Acum, unii sugerează că acest lucru înseamnă că Valve trebuie să își dezvolte propriile dispozitive Arm – poate o alternativă și mai ieftină la Steam Deck – dar, sincer, acest lucru pare destul de puțin probabil, mai ales având în vedere prețul de pornire deja scăzut al Steam Deck. Mai presant, introducerea unui nivel de dispozitiv de gaming Arm încă mai scăzut, dar mai obscur, alături de Steam Deck și eventualii săi succesori pare o idee în cel mai bun caz discutabilă. Cu toate acestea, îmbunătățirea suportului pentru dispozitivele Arm, în general, este cu siguranță în concordanță cu istoria stabilită a Valve de susținere a scenei de jocuri Linux față de ecosistemul Windows blocat.

Având în vedere stadiul incipient al jocurilor Arm pe Windows, munca lui Valve la Proton pentru Arm ridică și câteva întrebări interesante pe termen lung pentru dispozitivele Arm existente, în special cipurile Snapdragon X de ultimă generație. În funcție de modul în care se mișcă lucrurile, s-ar putea să ajungem în cele din urmă la o experiență de joc Linux Arm care este în general superioară jocurilor Windows pentru Arm, ceea ce ar fi un adevărat răsfăț pentru susținătorii Linux. Așa cum este în prezent, un număr foarte mare de jocuri confirmate că funcționează pe Windows for Arm sunt deja listate ca fiind testate de Valve în aceste modificări SteamDB.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.