You are currently viewing Primul laptop RISC-V cu Ubuntu

Primul laptop RISC-V cu Ubuntu

DC-ROMA RISC-V Laptop II este primul laptop RISC-V din lume preinstalat cu Ubuntu, care este una dintre cele mai populare distribuții Linux din lume, oferind dezvoltatorilor o combinație remarcabilă de utilizare și fiabilitate, precum și un ecosistem bogat cu securitate și suport.

Adăugând la o listă lungă de premiere, noul laptop DC-ROMA II este primul care prezintă SoC K1 de la SpacemiT – cu procesorul său RISC-V cu 8 nuclee care rulează la 2,0 GHz și 16 GB de memorie. Acest lucru și-a dublat semnificativ performanța generală și eficiența energetică față de SoC cu 4 nuclee din generația anterioară, care rulează la 1,5 GHz. Mai mult decât atât, SoC K1 de la SpacemiT este, de asemenea, primul SoC din lume care acceptă calculul de înaltă performanță RISC-V RVA 22 Profile RVV 1.0 cu lățime de 256 de biți și care are capabilități AI puternice cu instrucțiunile de operare a matricei personalizate bazate pe principiul de proiectare a IME Group!

Acest laptop DC-ROMA RISC-V din a doua generație are, de asemenea, o carcasă din metal, ceea ce îl face mai durabil, precum și îmbunătățind disiparea căldurii și mai mult, dar și aspectul și senzația de clasă premium în comparație cu generația anterioară.

Ubuntu este unul dintre cele mai populare sisteme de operare open-source printre dezvoltatori, renumit pentru interfața prietenoasă, securitatea și robustețea sa. Canonical consideră că sursa deschisă este cea mai bună modalitate de a accelera inovarea și își propune să îi ajute pe dezvoltatori să se concentreze pe introducerea mai rapidă a produselor pe piață, asigurând stabilitatea cadrelor de bază. Pe măsură ce RISC-V devine un ISA competitiv pe mai multe piețe, portarea Ubuntu la RISC-V pentru a deveni sistemul de operare de referință pentru cei care adoptă timpuriu tehnologia a fost o alegere naturală.

„Lansarea DC-ROMA II reprezintă un salt înainte major pentru comunitatea open-source. Laptopurile RISC-V vor permite tuturor, de la dezvoltatori experimentați la utilizatori începători, să dezvolte, să experimenteze și să inoveze pentru arhitectura RISC-V. În plus, această dezvoltare arată adaptabilitatea și robustețea Ubuntu și prezintă angajamentul Canonical față de ecosistemul RISC-V. Viziunea noastră cu DeepComputing este că nu colaborăm doar la un produs, ci declanșăm o mișcare către un mediu în care standardele deschise și colaborarea pot prospera.”

explică Gordan Markuš, Director al Alianțelor Silicon la Canonical

„Împreună cu Canonical, apariția laptopului DC-ROMA RISC-V II este o etapă semnificativă în misiunea noastră de a aduce pe piață soluții hardware inovatoare și standard”

a adăugat Yuning Liang, fondator și CEO al DeepComputing.

„Suntem încântați să colaborăm cu DeepComputing și Canonical la lansarea DC-ROMA RISC-V Laptop II. Această colaborare marchează o piatră de hotar semnificativă în ecosistemul RISC-V și suntem mândri să contribuim la un produs care nu numai că dublează performanța predecesorului său, ci și deschid suportul pentru RISC-V RVA 22 Profile RVV 1.0. Credem că acest laptop va oferi utilizatorilor o putere de calcul și o eficiență de neegalat, permițând noi posibilități în diverse aplicații.”

a declarat Dr. Zhijian Chen, fondator și CEO al SpacemiT

Prin reunirea a trei jucători cheie RISC-V, DeepComputing, Canonical și SpacemiT, scena este pregătită pentru continuarea inovației și explorării în universul RISC-V. DC-ROMA RISC-V Laptop II cu Ubuntu este instrumentul suprem pentru dezvoltatori, oferind performanțe de neegalat, integrare software robustă și optimizată împreună cu hardware de ultimă generație. Această combinație puternică nu numai că îmbunătățește productivitatea și inovația, dar promovează și o soluție sigură și fiabilă și asigură o dezvoltare pe viitor.

„Felicitări echipei DeepComputing pentru lansarea laptopului DC-ROMA RISC-V II”

„În fiecare zi, industria este martoră la din ce în ce mai multe implementări comerciale care ajung pe piață datorită comunității talentate și dedicate RISC-V. Aștept cu nerăbdare adoptarea în industrie a laptopurilor RISC-V.”

a declarat Calista Redmond, CEO al RISC-V International

„Laptop-ul DC-ROMA RISC-V II prezintă potențialul incredibil al tehnologiei RISC-V și influența sa în creștere în industria tehnologiei. Cu suport pentru RVV 1.0, RISE recomandă acest laptop ca fiind cel mai bun dispozitiv RISC-V disponibil pentru optimizarea proiectelor open source.”

a mai observat Nathan Egge, co-președintele Comitetului de coordonare tehnică RISE

Parteneriatul strategic DeepComputing și Canonical ajută la dezvoltarea RISC-V la noi culmi. DC-ROMA RISC-V Laptop II este următorul salt înainte pentru a se asigura că utilizatorii au instrumentele potrivite pentru a dezlănțui inovația și a transforma RISC-V în realitate.

DC-ROMA RISC-V Laptop II își va face debutul la RISC-V Summit Europe 2024 din 24 până în 28 iunie. Vizitatorii din München vor putea experimenta cea mai recentă generație de laptop RISC-V direct.

Precomenzile pentru DC-ROMA RISC-V Laptop II se vor deschide pe 18 iunie. Dacă doriți să fiți primul care pune mâna pe unul, vă rugăm să vizitați site-ul web DeepComputing pentru cele mai recente actualizări.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.