You are currently viewing Apple a lansat iOS 18 Beta 1
apple logo

Apple a lansat iOS 18 Beta 1

După ce a fost anunțat astăzi la WWDC 2024, Apple a lansat prima versiune beta a iOS 18 și iPadOS 18 pentru dezvoltatori. Actualizarea include noi funcții pentru ecranul de pornire, upgrade la aplicația Mesaje și multe altele.

Apple va lansa o versiune beta publică a iOS 18 și iPadOS 18 în iulie. Deocamdată, actualizarea este disponibilă doar dezvoltatorilor pentru testare beta. iOS 18 este acceptat pe toate aceleași modele de iPhone ca și iOS 17.

Noua versiune de software a Apple nu va fi completă până în toamnă, moment în care va fi lansată publicului larg. Testerii ar trebui să se aștepte în continuare la probleme de performanță și stabilitate atunci când rulează iOS 18 beta publică pe dispozitivele principale pentru moment.

Unele dintre cele mai mari modificări din iOS 18 sunt pentru ecranul de pornire, care este acum mai personalizabil ca niciodată. Puteți plasa pictogramele aplicațiilor în mod liber pe grilă, puteți nuanța pictogramele aplicației, personaliza Centrul de control și multe altele. Rețineți că multe dintre noile funcții Apple Intelligence – inclusiv integrarea ChatGPT – nu vor fi disponibile până la sfârșitul acestui an.

Printre îmbunătățirile aduse de Apple sistemului de operare iOS 18, se numără:

Suport RCS îmbunătățind experiența de mesagerie între iPhone și Android

Apple a confirmat astăzi că va accepta mesageria RCS cu iOS 18, lansarea fiind în această toamnă. RCS va permite o experiență mai bogată atunci când comunicați cu utilizatorii Android.

RCS vă va oferi chaturi cu bule verzi și multe dintre cele mai bune funcții ale iMessage, cum ar fi atașamente imagini și video de înaltă rezoluție, indicatori de tastare, confirmare de citire și multe altele.

Aplicația iOS 18 Messages va distinge în continuare conversațiile RCS cu bule verzi.

Cu toate acestea, câmpul de text va include eticheta „Mesaj text • RCS”, astfel încât utilizatorii să știe că vor primi o experiență de text îmbunătățită, în comparație cu SMS-urile tradiționale.

Cea mai semnificativă diferență va fi creșterea dimensiunii fișierului pentru media. SMS-ul impune fișiere de dimensiuni foarte mici atunci când trimiteți fotografii sau videoclipuri, așa că, în mod tradițional, trimiterea unui mesaj text cu o imagine unui utilizator Android nu ar fi o experiență grozavă, deoarece imaginea ar fi puternic comprimată. Cu toate acestea, prin RCS, imaginile și mesajele video se pot transfera la o calitate mult mai bună.

Comunicarea iPhone la iPhone va oferi în continuare cea mai bună experiență, prin iMessage. iMessage are o integrare mai bogată cu ecosistemul Apple și oferă cele mai înalte standarde de confidențialitate cu criptare de la capăt la toate comunicările. iMessage va continua să ofere și funcții de comunicare exclusive, cum ar fi noile efecte de text.

iPadOS 18 cu ecran de pornire personalizabil, îmbunătățiri ale aplicației, aplicație Calculator și multe altele

Astăzi, în cadrul WWDC, Apple a anunțat lansarea iPadOS 18. Aceasta este următoarea versiune majoră a software-ului iPad și va fi disponibilă într-o versiune beta pentru dezvoltatori mai târziu astăzi și gratuit pentru toți utilizatorii în această toamnă.

Iată ce va aduce nou iPadOS 18:

Personalizarea Ecranului de pornire, a Centrului Control și multe altele

În iPadOS 18 vă puteți personaliza pictogramele și aspectul ecranului de pornire cu mult mai multă flexibilitate și instrumente decât oricând, plasând aplicații oriunde pe ecran fără a respecta regulile standard ale grilei din versiunile anterioare de iPadOS. De asemenea, puteți schimba culorile tuturor pictogramelor dvs. cu o singură ajustare a tematicii.

Centrul de control poate fi, de asemenea, configurat mai mult decât oricând. Oferind acum mai multe pagini de conținut, Centrul de control va activa pentru prima dată controalele terțelor părți și puteți ajusta ce comenzi sunt disponibile și dimensiunea lor chiar din Centrul de control.

Îmbunătățiri ale aplicațiilor: bare de file și animații în aplicații

Apple a subliniat modul în care iPadOS 18 va include o varietate de îmbunătățiri ale modului în care funcționează aplicațiile iPad. Un exemplu este noua bară de file pe care o veți găsi în partea de sus a diferitelor aplicații pentru a oferi comenzi de navigare. Bara de file se poate transforma într-un meniu din bara laterală atunci când aveți nevoie de mai multe opțiuni.

O altă modificare este adăugarea de animații în diferite elemente din aplicații.

Aplicația Calculator a sosit în sfârșit pe iPad

Apple a reușit în sfârșit: aplicația Calculator vine în sfârșit pe iPadOS.

Indiferent de motiv, Calculator, ca și Weather înaintea lui, a fost timp de ani de zile neglijat de Apple ca fiind irelevant pentru utilizatorii de iPad. Acum, absența sa în iPadOS se apropie de sfârșit în iPadOS 18.

După cum v-ați aștepta, aplicația Calculator de la Apple seamănă mult cu cea de pe iOS și profită de afișajul mai mare al iPad-ului pentru a oferi simultan mai multe butoane și comenzi pe ecran. De asemenea, acceptă redimensionarea dinamică la multitasking pe iPad. Indiferent dacă utilizați Stage Manager, Split View sau Slide Over, puteți redimensiona aplicația Calculator pentru nevoile dumneavoastră.

Note de matematică este caracteristica principală a Calculatorului, o modalitate de a scrie și de a efectua calcule mai natural – și este disponibil atât în ​​aplicația Calculator, cât și în aplicația Notes.

Funcții AI pentru pentru tableta iPad Pro cu M4

iPadOS 18 beneficiază de aceeași serie de funcții AI (sau „Apple Intelligence”) care vin pe iPhone cu iOS 18. Lucruri precum generarea de fotografii, Genmoji, rezumatele notificărilor inteligente, Siri renăscut și multe altele vor fi toate disponibile pe iPad-urile compatibile atunci când iPadOS 18 este livrat.

În urma introducerii în luna mai a unui iPad Pro M4 și iPad Air M2, mulți anticipau funcții noi puternice în iPadOS 18, care pot profita mai bine de cipul M4 al iPad Pro.

În timp ce iPadOS 18 nu include modificări semnificative ale modului în care funcționează în mod fundamental iPadOS și nici nu permite visul de a rula macOS virtual, multitudinea sa de funcții centrate pe AI va beneficia absolut de pe urma M4.

M4 include un Neural Engine care poate procesa până la 38 de trilioane de operații pe secundă, despre care Apple spune că îl face cipul perfect pentru AI. Astfel, gazda de funcții „Apple Intelligence” a iPadOS 18 va fi mai puternică pe iPad Pro M4 decât pe orice alt dispozitiv.

Îmbunătățirea scrierii de mână cu Apple Pencil

Când utilizați aplicația Notes, Apple Pencil include acum mai multă putere pentru scrierea de mână cu funcția Smart Script.

Dacă nu sunteți un mare fan al felului în care arată în mod natural scrisul de mână, îl puteți personaliza pentru un design mai frumos cu Smart Script. Așa este, Apple vă va îmbunătăți automat scrisul de mână pentru a arăta exact așa cum doriți. Puteți chiar să lipiți textul copiat în Note în stilul scrisului de mână ales.

iOS 18 vă permite să trimiteți mesaje cu iPhone-ul prin satelit

O nouă caracteristică majoră va permite utilizarea aplicației Mesaje chiar și atunci când nu aveți o conexiune Wi-Fi sau celulară.

Bazându-se pe tehnologia care a activat pentru prima dată SOS de urgență prin satelit, în iOS 18 Apple introduce Mesaje prin satelit.

Disponibilă numai pe iPhone 14 sau o versiune ulterioară, această funcție va face exact ceea ce pare: activarea trimiterii de mesaje printr-o conexiune prin satelit. iPhone-ul dvs. vă va ghida prin pașii stabilirii unei conexiuni prin satelit, apoi vă va trimite comunicațiile esențiale folosind acea conexiune.

iOS 18 include Tap to Cash, trimite cu ușurință bani prietenilor cu Apple Pay

iOS 18 include Tap to Cash, o nouă modalitate de a trimite bani prietenilor tăi folosind Apple Pay Cash. Prin simpla apropiere a telefonului de un prieten, poți trimite bani instantaneu – transferând din contul tău Apple Cash.

Este ca AirDrop, dar pentru a trimite bani.

Alte funcții noi Apple Pay care vin în iOS 18 includ un suport mai bun pentru plata online cu carduri de recompense. Punctele și cadourile incluse vor apărea în foaia Apple Pay, astfel încât să știți din timp ce recompense puteți răscumpăra cu achiziția.

Biletele pentru evenimente se vor integra acum mai profund cu Apple Wallet, astfel încât să puteți vedea detalii precum numărul de locuri pe stadioane. Aplicația Wallet va încheia, de asemenea, comenzi rapide simple pentru a obține indicații de orientare și mai multe informații despre eveniment.

Pe ce telefoane va putea fi instalat iOS 18?

iOS 18 este compatibil cu următoarele modele de telefoane:
iPhone XS și XS Max
iPhone 11
iPhone 11 Pro și 11 Pro Max
iPhone 12 și 12 mini
iPhone 12 Pro și 12 Pro Max
iPhone 13 și 13 mini
iPhone 13 Pro și 13 Pro Max
iPhone 14 și 14 Plus
iPhone 14 Pro și 14 Pro Max
iPhone 15 și 15 Plus
iPhone 15 Pro și 15 Pro Max
iPhone SE (a doua generație)
iPhone SE (a treia generație)

    Lasă un răspuns

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.