MediaTek Kompanio 1380MediaTek Kompanio 1380

MediaTeK a a anunțat noul său procesor Kompanio 1380 conceput pentru Chromebook-urile high-end, cum e Acer Chromebook Spin 513 ce a fost prezentat la CES 2022. Noul procesor va suporta decodare hardware AV1 și conectivitate Wi-Fi 6/6E precum și Bluetooth 5.

Printre cele mai importante funcții ale lui Kompanio 1380 se numără:

  • Putere mare de procesare: Kompanio 1380 este un procesor octa-core cu 4 nuclee Arm Cortex-A78 pentru performanță cu o frecvență de 3 Ghz. Pentru gameri, există GPU-ul Arm Mali-G57 cu 5 nuclee suportă culori vii și randare rapidă, iar memoria RAM quad-channel 2133MHz LPDDR4X oferă suficientă lățime de bandă.
  • MediaTek APU 3.0: Acest procesor multi-core AI puternic accelerează aplicațiile AI-camera și AI-voice în timp ce optimizează durata de viață a bateriei.
  • Suport 4K60 HDR: Procesorul suportă până la 2 monitoare 4K 60Hz, sau unul 4K 60Hz și încă 2 4K 30Hz oferind producătorilor o varietate mare de opțiuni în ceea ce privesc rezoluțiile, performanța și conectarea monitoarelor suplimentare.
  • Decodare hardware AV1: Funcțiile avansate de decodare ale procesorului permit clienților să facă streaming de filme și emisiuni la rezoluție 4K și la cea mai bună calitate și bucurându-se de o autonomie a bateriei foarte mare.
  • Voice Assistant Ready: Kompanio 1380 vine cu un procesor dedicat pentru semnal audio digital (DSP) ce poate oferi ultra-low-power voice on wakeup (VoW) pentru o gamă largă de servicii voice assistant.
  • Conectivitate ultra-rapidă: procesorul suportă conectivitate Wi-Fi 6/6E și Bluetooth 5, pentru viteze mari de transfer pe wireless.

De Madalin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *