SAMSUNG AMD RadeonSAMSUNG AMD Radeon

Încă de la jumătatea anului 2019 Samsung și AMD au anunțat un parteneriat în urma căruia începând cu 2021 vor apărea primele dispozitive cu procesoare grafice AMD Radeon, detalii aici.

Cu ocazia evenimentului Exynos On 2021, Samsung a prezentat “next generation mobile GPU” realizat în colaborare cu AMD.

Noul chipset Exynos 2100 va fi prezent pe următoarea generație de flagshipuri, conform anunțului făcut de Inyup Kang – președintele System LSI Business din cadrul Samsung.

Acesta nu a intrat însă în detaliile tehnice ale noului chipset. În ceea ce privește vârful de gamă la care s-a făcut referire, putem presupune că este vorba fie despre Galaxy Note 21, fie despre Galaxy Z Fold 3.

Ce știm despre Exynos 2100?

Exynos 2100 integrează și un nou procesor de imagine (ISP), care este compatibil cu camere foto de până la 200 megapixeli și poate să asigure conectarea simultană la șase senzori foto. Patru dintre acești senzori pot fi procesați simultan, asigurând posibilitatea realizării unor funcții multi-camera din software.

Samsung a integrat și un modem 5G proprietar în noul său chipset. Acesta este desigur compatibil cu rețele sub-6 GHz, cât și cu mmWave, cu viteze de până la 5,1 Gbps în sub-6GHz și 7,35 Gbps în mmWave. Rețelele 4G ar putea atinge 3 Gbps cu acest modem.

Noul chipset suportă filmare la rezoluție 4K la 120 de cadre pe secundă sau 8K la 60 de cadre pe secundă.

De Madalin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *