DIGI TelekomDIGI Telekom

De când s-a aflat că Telekom vrea să iasă de pe piața din România, 4 operatori și-au arătat interesul pentru cumpărarea afacerii din România.

Din cei 4 operatori interesați, se pare că Telekom va fi împărțit între 2 operatori locali Orange și DIGI, care urmăresc să achiziționeze aproximativ 70% din Telekom România.

Având deja un parteneriat cu aceștia pentru închirierea infrastructurii terestre, pe baza căruia oferă serviciul Orange Love și pentru că Telekom a tot mărit prețul chiriei, Orange dorește să preia infrastructura terestră a Telekom.

În ceea ce privește rețeaua de telefonie mobilă a Telekom, aflăm de la cei de la Ziarul Financiar, că DIGI vrea să preia de la Telekom rețeaua mobilă și licențele radio, dar fără clienți.

Nu este prima oară când DIGI încearcă să își consolideze infrastructura de telefonie mobilă în acest fel.

În 2014, neavând o licență 4G, DIGI a achiziționat de la operatorul 2K Telecom atât rețeaua cât și licența 4G în bande 38 TDD 2600 Mhz, fără clienții acestuia pentru suma de 6 milioane de euro.

Același lucru vor să facă acum DIGI și cu Telekom, exploatând dorința celor de la Telekom de a ieși cât mai repede de pe piață.

Prin această achiziție, DIGI ar rezolva o mulțime de probleme pe partea de telefonie mobilă:

  • acoperirea rețelei ar crește
  • acces la mai mult spectru radio în multe benzi: 800, 900, 1800, 2100 și 2600 Mhz
  • antene 2G/3G și 4G

DIGI ar obține toate aceste beneficii pentru o sumă minimă și în același timp ar evita și o analiză din partea Comisiei Europene a tranzacției, ce ar dura foarte mult timp, ca în cazul Vodafone-UPC.

Cu toate astea tranzacția va dura ceva, pentru că Telekom dorește să recupereze cât mai mulți bani de pe urma acestui exit, însă vânzarea pe bucăți și mai ales fără baza de clienți de telefonie mobilă nu e tocmai una avantajoasă pentru Telekom.

Dar neavând alte alternative, Telekom va accepta într-un final ofertele celor 2 operatori.

De Madalin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *