You are currently viewing Digi Portugalia a primit acordul de achiziționare a operatorului Nowo
DIGI pentru familia ta

Digi Portugalia a primit acordul de achiziționare a operatorului Nowo

Autoritatea portugheză de reglementare pentru comunicare socială (ERC) a dat acordul Digi Portugalia pentru achiziționarea Cabonitel, compania-mamă a Nowo.

Această achiziție va acorda indirect Digi Portugal dreptul de proprietate asupra Nowo, al patrulea cel mai mare furnizor de telecomunicații din țară, cu o cotă de 5% și aproximativ 270.000 de rețele mobile și aproximativ 130.000 de clienți de rețele fixe. Nowo oferă voce fixă, servicii mobile, bandă largă, TV și pachete combinate.

Decizia ERC s-a bazat pe o revizuire amănunțită care a concluzionat că fuziunea nu va afecta valorile libertății de exprimare, pluralismului și diversității de opinii.

Achiziționarea Nowo de către Digi este de așteptat să beneficieze consumatorii cu potențiale reduceri de preț de până la 7% pe piața de telecomunicații din Portugalia. De asemenea, achiziția va oferi Digi o bază de clienți și acces la un catalog de conținut.

Data de lansare a serviciilor Digi în Portugalia este de așteptat să fie înainte de sfârșitul lunii noiembrie, potrivit oficialilor companiei.

Digi Portugal, o subsidiară a grupului de telecomunicații olandez-român Digi, își extinde în prezent operațiunile în Portugalia. Compania a obținut deja licențe de la Autoritatea Națională de Comunicații (Anacom) pentru a oferi diverse servicii de telecomunicații și investește într-o rețea de fibră optică la nivel național.

Achiziția Nowo, evaluată la 150 de milioane de euro, urmează încercării eșuate a Vodafone Portugalia de a cumpăra compania la începutul acestui an. ERC a blocat anterior achiziția Vodafone din cauza preocupărilor legate de concurență.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.