You are currently viewing Ce aduce nou Windows 11 24H2?
windows 11 pro home retail box

Ce aduce nou Windows 11 24H2?

Astăzi, Microsoft a anunțat lansarea Windows 11, versiunea 24H2, următoarea actualizare a caracteristicilor pentru sistemul său de operare (cunoscută și sub numele de Windows 11 2024 Update).

Windows 11 24H2 a început să fie disponibil în mai pentru clienții business înscriși în Canalul Release Preview din programul Windows Insider pentru afaceri. Este disponibil și pe computerele Copilot+ din iunie, când clienții l-au găsit în mod neașteptat instalat pe dispozitivele lor.

„Începând de astăzi, începem să lansăm Actualizarea Windows 11 2024, denumită și Windows 11, versiunea 24H2. Această actualizare este o schimbare completă a sistemului de operare (OS) care conține noi elemente fundamentale necesare pentru a oferi experiențe de transformare AI și performanțe excepționale, „ – a declarat John Cable, vicepreședintele Microsoft Windows Service și Delivery.

„Actualizarea Windows 11 2024 continuă cadența anuală de actualizare a caracteristicilor, cu noi actualizări de caracteristici lansate în a doua jumătate a anului calendaristic. Această nouă versiune resetează cele 24 de luni de suport pentru edițiile Home și Pro.

„Dispozitivele eligibile pentru Windows 11 pe Windows 11, versiunile 22H2 și 23H2, necesită actualizarea de previzualizare non-securitate din mai 2024 și o schimbare completă a sistemului de operare (OS) pentru a se actualiza la Windows 11, versiunea 24H2.”

Funcții noi în Windows 11 24H2

În primul rând, dacă instalați Windows 11 24H2 pe un nou calculator veți observa o nouă interfață de instalare mult mai prietenoasă și intuitivă, precum și un nou OOBE (Out-of-Box-Experience)

La începutul procesului de instalare veți putea să comutați pe interfața veche de instalare.

Actualizarea Windows 11 2024 este o lansare semnificativă, cu multe funcții noi, inclusiv capabilități suplimentare bazate pe AI, suport HDR în fundal, un Economizor de energie îmbunătățit, suport îmbunătățit pentru aparate auditive cu Bluetooth LE Audio și compatibilitate cu Wi-Fi 7.

De asemenea, adaugă Sudo pentru Windows pentru a rula comenzi avansate, integrează Rust în kernel-ul Windows, îmbunătățește claritatea vocii și îmbunătățește bara de activități și bara de sistem, File Explorer și Setări.

Noile funcții bazate pe inteligență artificială vor fi disponibile numai pe computerele Copilot+, disponibile mai întâi pentru utilizatorii Windows Insider și apoi disponibile pe scară largă pentru utilizatorii Windows 11, după o lansare treptată pe anumite dispozitive, începând din noiembrie.

Inițial, Microsoft a anunțat o experiență revizuită pentru controversata caracteristică Windows Recall alimentată de inteligență artificială (dezvoltare pe dispozitivele Arm în această lună și în noiembrie pentru cele Intel și AMD), inclusiv upgrade de securitate și confidențialitate și opțiunea de a o elimina sau dezactiva dacă se dorește. .

Odată cu Actualizarea Windows 11 2024, Redmond introduce căutarea Windows îmbunătățită, care înțelege limbajul natural, precum și super-rezoluție pentru a converti fotografiile cu rezoluție joasă în funcții de umplere/ștergere de înaltă calitate și generative pentru a elimina sau adăuga elemente noi la imagini în Paint .

Microsoft a anunțat, de asemenea, o funcție numită Click to Do, concepută pentru a „simplifica fluxul de lucru prin plasarea magică a unei suprapuneri interactive deasupra ecranului computerului, permițând acțiunile rapide sugerate să apară peste imagini sau text”.

Cu toate acestea, într-o postare pe blog partajată în prealabil cu BleepingComputer, compania nu a explicat modul în care Click to Do analizează conținutul ecranului sau dacă datele procesate rămân pe dispozitiv sau sunt trimise la Microsoft. Microsoft nu a răspuns la o solicitare pentru mai multe detalii despre cum funcționează Click to Do atunci când BleepingComputer a contactat la începutul acestei săptămâni.

Cum poți obține Windows 11 24H2?

Lansarea va începe în următoarele săptămâni cu dispozitivele eligibile care rulează Windows 11, versiunile 22H2 și 23H2, pentru clienții care au optat anterior pentru a fi printre primii care au experimentat noi îmbunătățiri. Pentru a fi inclus, accesați Setări > Actualizare Windows și activați „Obțineți cele mai recente actualizări de îndată ce acestea sunt disponibile”.
Microsoft a avertizat, de asemenea, că, dacă detectează un dispozitiv care nu este eligibil pentru actualizarea Windows 11 24H2, îl va pune pe o „reținere de siguranță” până când problema asociată este rezolvată. Aceste rețineri de siguranță sunt de obicei activate din cauza versiunilor de software sau driver incompatibile, așa că actualizarea la cele mai recente drivere și software poate ajuta la rezolvarea acestor tipuri de rețineri.
Versiunea 24H2 este acum accesibilă și prin Windows Server Update Services (inclusiv Configuration Manager), Windows Update for Business și centrul de administrare Microsoft 365. Microsoft sugerează companiilor să înceapă lansări direcționate pentru a asigura compatibilitatea cu noua versiune pentru aplicațiile, dispozitivele și infrastructura lor.

Această versiune introduce, de asemenea, următoarea versiune Long-Term Servicing Channel (LTSC), Windows 11 Enterprise LTSC 2024, pentru medii specializate, cum ar fi producția și asistența medicală, care necesită o stabilitate extinsă a actualizării.

Windows 11 Enterprise LTSC 2024 va fi acceptat timp de cinci ani, în timp ce Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024, disponibil și astăzi, va primi zece ani de asistență începând de astăzi.

După cum a anunțat Microsoft în mai, aplicațiile Cortana, Tips și WordPad vor fi, de asemenea, eliminate automat după instalarea actualizării Windows 11 2024.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.