You are currently viewing Apple lansează iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max

Apple lansează iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max

Apple a prezentat astăzi iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max, cu Apple Intelligence, ecrane de dimensiuni mai mari, noi capacități creative cu funcții inovatoare ale camerei profesionale, grafică uimitoare pentru jocuri captivante și multe altele – toate alimentate de cipul A18 Pro.

Cu Apple Intelligence, modelele generative puternice construite de Apple vin pe iPhone în sistemul de informații personale ușor de utilizat, care înțelege contextul personal pentru a oferi informații utile și relevante, protejând în același timp confidențialitatea utilizatorilor.

Camera Control deblochează o modalitate rapidă și intuitivă de a accesa inteligența vizuală și de a interacționa cu ușurință cu sistemul avansat de cameră. Dispunând de o nouă cameră Fusion de 48 MP cu un senzor quad-pixel mai rapid care permite înregistrarea video la 4K120 fps în Dolby Vision, aceste noi modele Pro obțin cea mai înaltă rezoluție și combinație de frame-rate disponibile vreodată pe iPhone. Progresele suplimentare includ o nouă cameră Ultra Wide de 48 MP pentru fotografii cu rezoluție mai mare, inclusiv macro; o cameră Telephoto 5x pe ambele modele Pro; și microfoane de calitate studio pentru a înregistra un sunet mai real.

Designul durabil din titan este puternic, dar ușor, cu dimensiuni mai mari ale afișajului, cele mai subțiri margini de pe orice produs Apple și un salt uriaș în durata de viață a bateriei – iPhone 16 Pro Max oferind cea mai bună durată de viață a bateriei de până acum pe iPhone.

iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max vor fi disponibile în patru finisaje uimitoare: titan negru, titan natural, titan alb și titan deșert. Precomenzile încep vineri, 13 septembrie, iar disponibilitatea începe vineri, 20 septembrie.

„Alimentat de cipul A18 Pro mai rapid și mai eficient și construit pentru Apple Intelligence, iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max sunt cele mai avansate modele de iPhone pe care le-am făcut vreodată”, a declarat Greg Joswiak, vicepreședinte senior al Apple pentru marketing mondial. „Clienții care caută cel mai bun iPhone posibil vor putea profita de acest pas uriaș înainte, fie că aplică editări unei fotografii fără să ridice degetul, rescriu notele întâlnirii pentru un ton mai profesionist sau folosesc camera avansată. sistem pentru a captura următoarea lor capodoperă în 4K120 fps în Dolby Vision – totul în timp ce se bucură de o durată de viață extraordinară a bateriei.”

Creat pentru Apple Intelligence

Apple Intelligence pe gama iPhone 16 valorifică puterea siliciului Apple și a modelelor generative construite de Apple pentru a înțelege și a crea limbaj și imagini, pentru a acționa în cadrul aplicațiilor și pentru a extrage din contextul personal pentru a simplifica și accelera sarcinile de zi cu zi. Apple Intelligence menține confidențialitatea și securitatea datelor utilizatorilor cu Private Cloud Compute. Această abordare revoluționară oferă capacitatea de a flexibiliza și scala capacitatea de calcul între procesarea pe dispozitiv și modele mai mari, bazate pe server, care rulează pe servere Apple siliciu dedicate – un pas extraordinar pentru confidențialitate în inteligența artificială. Apple Intelligence va fi disponibil ca o actualizare gratuită a software-ului, primul set de funcții fiind lansat luna viitoare în limba engleză americană pentru majoritatea regiunilor din lume.

Cu instrumentele de scriere la nivel de sistem, utilizatorii pot ajusta notele sau e-mailurile pentru a fi mai prietenoase, mai concise sau pot adăuga un ton mai profesionist scrisului lor; verificați gramatica, alegerea cuvintelor și structura propoziției; și rezuma textul selectat pentru a-l face mai digerabil. În aplicațiile Note și Telefon, utilizatorii pot, de asemenea, înregistra, transcrie și rezuma audio. Când se inițiază o înregistrare în timpul unui apel în aplicația Telefon, participanții sunt notificați automat și, odată ce apelul se încheie, Apple Intelligence generează un rezumat pentru a reaminti punctele cheie.

Apple Intelligence ajută utilizatorii să stabilească priorități cu notificări rezumate, împreună cu Mesaje prioritare în e-mail, o caracteristică care înțelege conținutul e-mailurilor și afișează mesaje sensibile la timp. În căsuța de e-mail a unui utilizator, rezumatele transmit cele mai importante informații din fiecare e-mail în loc să previzualizeze primele câteva rânduri.

Siri devine mai profund integrat în experiența sistemului și primește un design nou-nouț, cu o lumină strălucitoare elegantă, care se înfășoară în jurul marginii ecranului atunci când este activ. Cu capabilități mai bogate de înțelegere a limbii, comunicarea cu Siri este mai naturală și mai flexibilă. Siri urmează atunci când utilizatorii se împiedică de cuvintele lor și menține contextul de la o solicitare la alta. Utilizatorii pot scrie în Siri în orice moment și pot comuta fluid între text și voce, în timp ce accelerează sarcinile de zi cu zi. De asemenea, Siri are acum cunoștințe extinse despre produse pentru a răspunde la mii de întrebări despre funcțiile iPhone și alte dispozitive Apple.

Funcții suplimentare Apple Intelligence vor fi lansate mai târziu în acest an și în lunile următoare, inclusiv Image Playground, care permite utilizatorilor să creeze imagini jucăușe în câteva momente. Emoji-ul va fi dus la un nivel cu totul nou, cu posibilitatea de a crea Genmoji original, prin simpla introducere a unei descrieri sau selectând o fotografie a unui prieten sau membru al familiei. Siri va putea să se bazeze pe contextul personal al utilizatorului pentru a oferi informații adaptate acestuia. De asemenea, va câștiga gradul de conștientizare pe ecran pentru a înțelege și a lua măsuri cu conținutul utilizatorilor, precum și pentru a întreprinde sute de acțiuni noi în și în aplicațiile Apple și ale terțelor părți. Și în timp ce folosesc funcții iOS 18 precum Siri și Writing Tools, utilizatorii vor putea accesa cu ușurință ChatGPT din OpenAI.

Un design incredibil de ușor și durabil, cu ecrane mai mari

Noua linie Pro prezintă cele mai subțiri margini ale oricărui produs Apple și introduce dimensiuni mai mari de afișare: 6,3 inchi pe iPhone 16 Pro și 6,9 inchi pe iPhone 16 Pro Max – cel mai mare afișaj iPhone de până acum. Ecranele uimitoare Super Retina XDR cu tehnologii Always-On și ProMotion îi ajută pe utilizatori să realizeze mai mult. Ambele modele oferă durabilitate de vârf în industrie, cu un design puternic și ușor din titan, precum și scutul ceramic de ultimă generație, care are o formulă avansată care este de două ori mai rezistentă decât sticla pe orice alt smartphone. Noua arhitectură mecanică îmbunătățește disiparea căldurii și eficiența pentru o performanță susținută cu până la 20% mai bună. Împreună cu noul design intern și managementul avansat al energiei al iOS 18, bateriile mai mari sunt optimizate pentru a oferi un salt uriaș în viața bateriei.

Camera Control

Controlul camerei – rezultatul integrării hardware și software, face ca sistemul de camere profesionale să fie mai versatil, cu un nou mod inovator de a lansa rapid camera, de a face o fotografie și de a începe înregistrarea video. Are un comutator tactil care alimentează experiența clicului, un senzor de forță de înaltă precizie care permite gestul ușor de apăsare și un senzor capacitiv care permite interacțiunile tactile. O nouă previzualizare a camerei îi ajută pe utilizatori să încadreze fotografia și să ajusteze alte opțiuni de control — cum ar fi zoom, expunere sau adâncime de câmp — pentru a compune o fotografie sau un videoclip uimitor, glisând degetul pe Controlul camerei. Mai târziu în această toamnă, Controlul camerei va fi actualizat cu un declanșator în două trepte pentru a bloca automat focalizarea și expunerea asupra unui subiect cu o apăsare ușoară, permițând utilizatorilor să reîncadreze fotografia fără a pierde focalizarea. În plus, dezvoltatorii vor putea aduce Camera Control în aplicații terțe, cum ar fi Kino, care le va oferi utilizatorilor posibilitatea de a regla balansul de alb și de a seta puncte de focalizare, inclusiv la diferite niveluri de adâncime în scena lor.

Mai târziu în acest an, Camera Control va debloca inteligența vizuală pentru a ajuta utilizatorii să învețe despre obiecte și locuri mai repede decât oricând. Utilizatorii pot face clic și ține apăsat pe Controlul camerei pentru a afla orele sau evaluările unui restaurant pe lângă care trec, să adauge un eveniment dintr-un fluturaș în calendarul lor, să identifice rapid un câine după rasă și multe altele. Camera Control va servi, de asemenea, ca o poartă către instrumente terțe cu expertiză în domeniu, cum ar fi atunci când utilizatorii doresc să caute pe Google pentru a găsi de unde pot cumpăra un articol sau pentru a beneficia de abilitățile ChatGPT de rezolvare a problemelor. Utilizatorii dețin controlul asupra momentului în care instrumentele terțelor părți sunt utilizate și asupra informațiilor partajate.

Nouă creativitate profesionistă în fotografii, video și audio

Cu iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max, camera preferată din lume devine și mai puternică. Având la bază A18 Pro, sistemul de cameră îmbunătățit introduce o nouă cameră Fusion de 48 MP cu un senzor quad-pixel mai rapid și mai eficient și interfață pentru cameră Apple, deblocând înregistrarea video la 4K120 fps în Dolby Vision – cea mai mare rezoluție și combinație de frame-rate disponibilă vreodată pe iPhone și mai întâi un smartphone. Senzorul cu patru pixeli poate citi datele de 2 ori mai repede, permițând un decalaj zero al obturatorului pentru fotografiile ProRAW sau HEIF de 48MP. O nouă cameră Ultra Wide de 48 MP include, de asemenea, un senzor quad-pixel cu autofocus, astfel încât utilizatorii să poată face imagini ProRAW și HEIF de 48 MP la rezoluție mai mare atunci când captează fotografii cu un cadru unic, cu unghi mai larg sau se apropie de subiecții cu ajutorul fotografiilor macro. Puternică cameră Telephoto 5x vine acum atât pe iPhone 16 Pro, cât și pe iPhone 16 Pro Max, permițând utilizatorilor să surprindă acțiunea de la mai departe, indiferent de modelul pe care îl aleg. iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max fac acum fotografii spațiale pe lângă videoclipuri, pentru a ajuta utilizatorii să retrăiască amintiri cu o profunzime remarcabilă pe Apple Vision Pro.

Utilizatorii pot captura 4K120 fps în modul Slo-mo sau Video și pot ajusta viteza de redare după capturare în aplicația Fotografii, inclusiv o redare cu un sfert de viteză, o nouă opțiune de jumătate de viteză pentru un efect de vis și o opțiune de viteză a cincea care corespunde la 24 fps. Când sunt cuplate cu noul procesor de semnal de imagine (ISP) al lui A18 Pro, utilizatorii pot face gradarea culorilor cadru cu cadru la calitate cinematografică pentru 4K120 fps în Dolby Vision. Utilizatorii pot captura, de asemenea, 4K120 fps ProRes și Log direct pe un dispozitiv de stocare extern pentru fluxuri de lucru profesionale eficiente.

Ambele modele Pro au patru microfoane noi la calitate de studio care păstrează sunetele înregistrate reale, iar videoclipurile pot fi acum capturate în Spatial Audio pentru o ascultare captivantă cu AirPods, Apple Vision Pro sau un sistem de sunet surround. Gama iPhone 16 Pro introduce, de asemenea, noi moduri creative de a edita sunetul video cu Audio Mix – permițând utilizatorilor să-și ajusteze sunetul după capturare pentru a se concentra pe vocea persoanei aflate pe cameră, pentru a face să sune ca și cum videoclipul a fost înregistrat într-un studio profesional. sau poziționați piesele vocale în față și zgomotele ambientale în sunetul surround. Cu reducerea zgomotului vântului, algoritmii puternici de învățare automată (ML) reduc zgomotul nedorit pentru o calitate audio mai bună.

Stilurile fotografice de ultimă generație îi ajută pe utilizatori să-și exprime creativitatea și să-și personalizeze fotografiile ajustând local culorile, luminile și umbrele în timp real. Stilurile au, de asemenea, o înțelegere mai profundă a nuanțelor pielii, astfel încât utilizatorii pot personaliza modul în care apar în fotografii. Spre deosebire de filtre, care folosesc adesea o abordare universală prin adăugarea unei culori la o scenă întreagă, ajustările sunt aplicate anumitor culori ale unui stil selectat. Un set mai larg de stiluri oferă mai multe opțiuni creative pentru editarea esteticii unei fotografii, iar stilurile pot fi personalizate în continuare cu un nou panou de control ușor de utilizat și un glisor de intensitate pentru ajustări simultane ale tonurilor și culorilor. Aceste ajustări pot fi redate în timpul previzualizării live, aplicate după realizarea unei fotografii sau chiar inversate mai târziu.

Apple Intelligence duce sistemul de camere profesionale la un nou nivel. Mai târziu, Siri va putea să completeze solicitările în aplicație și să ia măsuri în cadrul aplicațiilor, cum ar fi extragerea unei anumite fotografii din biblioteca de fotografii a unui utilizator și apoi aplicarea unei modificări imaginii în Darkroom. Siri poate ajuta, de asemenea, utilizatorii să utilizeze pe deplin gama largă de capabilități de editare și fotografie, cum ar fi să întrebe cum să regleze neclaritatea pe fundalul unei fotografii.

Performanță și eficiență energetică de vârf

Noul cip A18 Pro este proiectat cu o putere de calcul de vârf pentru a propulsa Apple Intelligence, inaugurând o nouă eră a performanței profesionale. Construit cu tehnologie de a doua generație de 3 nanometri și având o nouă arhitectură cu tranzistori mai mici și mai rapidi, A18 Pro oferă o eficiență fără precedent. Noul Neural Engine cu 16 nuclee este mai rapid și mai eficient decât generația anterioară, oferind performanțe remarcabile pe dispozitiv pentru Apple Intelligence. O creștere cu 17 la sută a lățimii de bandă a memoriei sistemului total – cea mai mare vreodată pe iPhone – permite experiențe mai rapide atunci când utilizați Instrumente de scriere și Zone de joacă pentru imagini și ajută la furnizarea unei grafice uluitoare. Creșterea lățimii de bandă aduce beneficii și GPU-ului cu 6 nuclee, care este cu până la 20% mai rapid decât generația anterioară, conducând redarea grafică pentru Apple Intelligence și imagini uimitoare pentru jocuri. Urmărirea razelor accelerată de hardware devine de până la 2 ori mai rapidă pentru surse de lumină și reflexii și mai realiste, iar Modul Joc din iOS 18 deblochează rate de cadre mai consistente, făcând AirPod-urile, controlerele de joc și alte accesorii wireless incredibil de receptive. Un nou procesor cu 6 nuclee este cel mai rapid dintr-un smartphone, cu două nuclee de performanță și patru nuclee de eficiență care pot rula aceeași sarcină de lucru ca generația anterioară cu 15% mai rapid, folosind 20% mai puțină putere. Acceleratoarele ML de ultimă generație sunt optimizate pentru Apple Intelligence și economisesc energie prin gestionarea calculelor cu eficiență ridicată, debit mare și latență scăzută pe CPU fără a implica Neural Engine.

A18 Pro permite tehnologiile Always-On și ProMotion pentru o experiență de vizionare excepțională pe iPhone, precum și viteze USB 3 mai rapide și înregistrare video ProRes. Un nou ISP și codificator video procesează de două ori cantitatea de date pentru codificare video mai rapidă și fluxuri de lucru profesionale.

Capacități extinse de siguranță și comunicare

Gama iPhone 16 Pro oferă modalități inovatoare de a rămâne conectat și oferă capacități de siguranță îmbunătățite pentru liniște sufletească. Având aceeași tehnologie revoluționară ca și Emergency SOS prin satelit, utilizatorii se pot conecta la cel mai apropiat satelit pentru a trimite și primi mesaje text, emoji și Tapback prin iMessage și SMS în afara acoperirii celulare și Wi-Fi. Mesajele prin satelit în iOS 18 sunt criptate end-to-end. De asemenea, nou cu iOS 18, Emergency SOS Live Video permite utilizatorilor să partajeze un flux video live sau fotografii cu dispecerii de urgență participanți în timpul unui apel de urgență. Mai târziu în această toamnă, Asistența rutieră prin satelit – care conectează utilizatorii la un furnizor de asistență rutieră dacă au probleme cu mașina în afara rețelei – se extinde dincolo de S.U.A. până în Regatul Unit.

Mai bine pentru Mediu

iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max sunt proiectate ținând cont de mediu. Ca parte a Apple 2030, obiectivul ambițios al companiei de a fi neutru în carbon pe întreaga sa amprentă de carbon până la sfârșitul acestui deceniu, Apple acordă prioritate energiei electrice regenerabile în producție și investește în proiecte eoliene și solare din întreaga lume pentru a aborda energia electrică folosită pentru încărcați toate produsele Apple, inclusiv gama iPhone 16. Astăzi, toate facilitățile Apple funcționează cu energie electrică 100% regenerabilă, inclusiv centrele de date care alimentează Apple Intelligence.

Pentru a atinge Apple 2030, compania proiectează și produse cu materiale reciclate și regenerabile. iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max prezintă peste 25% conținut reciclat în total, inclusiv 100% aluminiu reciclat în cadrul structural intern și 80% sau mai mult oțel reciclat în mai multe componente. Bateria este fabricată cu 100% cobalt reciclat și – în premieră pentru iPhone – peste 95% litiu reciclat. Gama iPhone 16 Pro îndeplinește, de asemenea, standardele înalte ale Apple pentru eficiență energetică și nu conține mercur și PVC. Ambalajul este în întregime pe bază de fibre, aducând Apple mai aproape de obiectivul său de a elimina plasticul din ambalaj până anul viitor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.