You are currently viewing Intel lansează procesoare de laptop cu memoria RAM integrată direct în ele

Intel lansează procesoare de laptop cu memoria RAM integrată direct în ele

Intel a lansat procesoarele din seria Intel® Core™ Ultra 200V, stabilind un nou standard pentru performanța AI mobilă. Cu cea mai eficientă familie de procesoare x86 de până acum, Intel oferă performanțe excepționale, eficiență energetică revoluționară, un salt masiv în performanța grafică, compatibilitate fără compromisuri cu aplicațiile și securitate sporită. Este tot ce au nevoie consumatorii pentru a crea, a se conecta, a se juca sau a învăța din mers.

Procesoarele din seria Intel Core Ultra 200V reprezintă cea mai recentă evoluție a PC-urilor AI. Prin parteneriate cu furnizori de software independenți de top, asistență extinsă pentru ecosistem și peste 500 de modele optimizate AI, PC-urile alimentate de cele mai noi procesoare Intel Core Ultra permit utilizatorilor să profite din plin de ceea ce poate oferi AI.

Noile procesoare vor alimenta cele mai complete și capabile PC-uri AI din industrie cu peste 95 de modele pentru consumatori de la peste 25 dintre cei mai importanți parteneri de producție din lume, inclusiv Acer, ASUS, Dell Technologies, HP, Lenovo, LG, MSI și Samsung.

”Suntem încântați de noile procesoare Intel Core Ultra anunțate astăzi, care deblochează noi experiențe AI pe noile noastre laptopuri Acer Swift. Misiunea Acer a fost întotdeauna să spargă barierele dintre oameni și tehnologie și, prin parteneriatul nostru de lungă durată cu Intel, dăm puterea oamenilor să facă mai mult și să meargă mai departe în timp ce lucrează, creează și se joacă în viața de zi cu zi.”
– Jerry Kao, COO la Acer Inc.

„Noile procesoare puternice Intel Core Ultra din inima celor mai noi PC-uri Zenbook, Vivobook, ExpertBook și NUC oferă performanțe de neegalat și permit o gamă largă de experiențe AI. Cu aceste noi dispozitive, Intel și ASUS le oferă utilizatorilor posibilitatea de a valorifica întregul potențial al inteligenței artificiale pentru a se bucura de o calculare mai inteligentă și mai intuitivă.”
–Rangoon Chang, vicepreședinte corporativ, Unitatea de afaceri pentru consumatori la ASUS

„Suntem cu toții în AI, iar avantajul nostru este puternic cu portofoliul nostru cuprinzător de PC-uri AI. Acum, odată cu adăugarea celor mai noi procesoare Intel Core Ultra, selecția noastră de PC-uri AI oferă o versatilitate și mai mare, cu accent pe durata de viață a bateriei pe tot parcursul zilei și performanța grafică îmbunătățită. De la creatori la utilizatori obișnuiți, aceste progrese îi vor ajuta pe clienți să fie mai productivi, să economisească mai mult timp și să facă și mai mult cu computerul lor.”
–Sam Burd, președintele Client Solutions Group la Dell Technologies

„PC-urile noastre cu inteligență artificială de ultimă generație dă putere tuturor, de la lucrătorii în cunoaștere până la oamenii de știință de date, să deblocheze puterea inteligenței artificiale. Acesta este mai mult decât dispozitive inovatoare, dar transformă modul în care oamenii lucrează. HP și Intel au proiectat împreună cel mai nou HP OmniBook Ultra Flip, care oferă îmbunătățiri impresionante de performanță generație peste generație și noi capabilități alimentate de NPU-ul său. Împreună, cu Intel, suntem pregătiți să remodelăm viitorul muncii.”
–Alex Cho, președinte, Personal Systems la HP Inc.

„PC-urile noastre AI sunt pregătite să transforme computerele devenind mai personalizate, mai productive și mai sigure. Având în vedere că peste 60% dintre PC-urile livrate până în 2027 se estimează că vor fi capabile de inteligență artificială, Lenovo se dedică furnizării de tehnologie mai inteligentă care îmbunătățește experiența utilizatorilor. Parteneriatul nostru strâns cu Intel a jucat un rol esențial în dezvoltarea în comun a noilor dispozitive AI, anunțând mai târziu în această săptămână, că valorifică arhitecturi de calcul avansate și interacțiuni naturale, asigurând consumatorilor și companiilor instrumentele de care au nevoie pentru a prospera în era AI.”
– Luca Rossi, vicepreședinte executiv și președinte Intelligent Devices Group la Lenovo

„Felicitări echipei Intel pentru lansarea noilor procesoare Intel Core Ultra! Suntem încântați să continuăm să ne consolidăm parteneriatul cu Intel în această eră AI. Cu Lunar Lake puternic pe gramul nostru ultra-ușor și ultrasubțire LG, putem oferi clienților noștri noi posibilități și noi experiențe care pot duce computerul personal la un nou nivel.”
–YS Lee, vicepreședinte senior și șef al unității de afaceri IT la LG Electronics

„MSI este încântată să colaboreze cu Intel pentru a anunța cele patru noi laptop-uri care includ cele mai noi procesoare Intel Core Ultra de la Intel, care oferă performanțe AI de neegalat și o eficiență excepțională a bateriei. Acest parteneriat cu Intel evidențiază angajamentul nostru de a oferi experiențe de top bazate pe inteligența artificială. Aceste laptop-uri noi-nouțe MSI AI+ sunt disponibile pe piață, gata pentru clienții noștri. De asemenea, suntem primul și singurul brand care integrează procesoare Intel Core Ultra în dispozitive portabile cu noul nostru proiectat Claw 8 AI+, oferind utilizatorilor noștri finali o experiență de joc de nivel următor de care să se bucure oriunde și oricând.”
–Eric Kuo, vicepreședinte executiv și director general al unității de afaceri notebook la MSI

„Parteneriatul de lungă durată dintre Samsung și Intel ne-a permis să colaborăm la cel mai capabil PC AI de până acum, Samsung Galaxy Book5 Pro 360, alimentat de procesoarele inovatoare Intel Core Ultra. Galaxy Book5 Pro 360 este următorul salt în ecosistemul Galaxy AI. Împreună cu Intel, oferim utilizatorilor mai multe opțiuni și inovația de calcul bazată pe inteligență artificială pentru a le depăși așteptările în ceea ce privește performanța, mobilitate, conectivitate și nu numai, pentru a le transforma viața de zi cu zi.”
–MC Lee, vicepreședinte și șef al Galaxy Ecosystem pentru Mobile eXperience Business la Samsung Electronics

„Adobe și Intel continuă să colaboreze pentru a oferi inovații de ultimă oră și experiențe excepționale pentru clienți în toate fluxurile de lucru creative, de la imagini și design la video și 3D și multe altele. Suntem încântați să lucrăm cu Intel pentru a încorpora GPU-ul de generație următoare cu acceleratoare XMX AI în instrumentele noastre precum Adobe Photoshop pentru a accelera și îmbunătăți fluxurile de lucru creative.”
– Maria Yap, vicepreședinte, Digital Imaging la Adobe

„La Distinct AI, angajamentul nostru de a gestiona GenAI la nivel local ne diferențiază pe o piață dominată de soluții bazate pe cloud. … Credem că inovațiile tehnologice ale Intel le vor împuternici și mai mult utilizatorilor noștri să-și dezlănțuie creativitatea instantaneu și în mod privat, fără problemele legate de latența și confidențialitatea asociate cu cloud computing.”
– Chris Pierce, CEO și co-fondator al Distinct AI

„MAGIX apreciază definirea cerințelor clare pentru PC AI și este încântat de anunțul viitor Lunar Lake, prima platformă CPU Intel care îndeplinește aceste cerințe cu o capacitate de calcul de 45 TOPS NPU și eficiență energetică îmbunătățită în același timp. Așteptăm cu nerăbdare notebook-uri de nouă generație atrăgătoare, subțiri și ușoare, dar inteligente și puternice pentru creatorii VEGAS, cu noi funcții AI XPU.”
–Hagen Hirche, CTO la MAGIX

„Colaborarea și integrarea noastră cu NPU al procesorului Intel Core Ultra asigură o experiență perfectă pentru clienți, îmbunătățește performanța de detecție a falsurilor profunde și asigură confidențialitatea prin procesarea datelor la nivel local, oferind consumatorilor atât securitate, cât și eficiență.”
–Dan Huynh, vicepreședinte al Business Development la McAfee

„Suntem încântați să fim una dintre primele companii de dezvoltare de software care să folosească PC-urile de ultimă generație și să ofere clienților noștri o experiență de utilizator nou-nouță. Peste 40 de TOP-uri impresionante ale NPU-ului Lunar Lake sunt capabile să stimuleze în mod semnificativ cele mai intense operațiuni de calcul ale Luminar Neo, cum ar fi Supersharp, Denoise și Upscale, în comparație cu generația anterioară, Meteor Lake, toate în același timp consumând mult mai puțină baterie. Împreună cu XMX Systolic Graphics, care are 59 de TOPS, CPU Lunar Lake se dovedește a fi cel mai puternic procesor Intel pe care Luminar Neo a fost rulat vreodată.”
– Ivan Kutanin, CEO la Skylum

„La Stability.AI suntem încântați să vedem cum modelele noastre de AI care generează imagini, video, audio, limbaj și cod sunt optimizate pentru a funcționa local pe cele mai recente PC-uri Intel AI. Valorificăm puterea CPU-urilor, GPU-urilor și NPU-urilor pentru a servi baza noastră comună de utilizatori care se extinde rapid.”
–Shan Shan Wong, director de operațiuni la Stability.AI

„Consumatorii de astăzi pot să nu fie conștienți de datele sensibile pe care le au pe computerele lor, care ar putea fi trimise din greșeală în cloud sau accesate de actori rău intenționați care încearcă să profite de noile tehnologii locale. Trend Micro este primul care promovează capabilitățile de detectare și protecție a datelor utilizând noua putere NPU a procesoarelor Intel Core Ultra, astfel încât consumatorii să poată identifica, organiza, proteja și controla modul în care sunt utilizate datele lor cele mai sensibile. Cu aceste tipuri de capabilități, PC-urile AI sunt setate să ofere o mai bună confidențialitate a datelor, iar consumatorii care adoptă această soluție se vor bucura de o securitate mai bună.”
– Eric Shulze, vicepreședinte al managementului de produs la TrendMicro

„Upstage este încântat să aducă în prim plan întregul potențial al cazurilor de utilizare AI generative pe dispozitiv, cu computerul Intel AI de nouă generație cu Lunar Lake. Clienții noștri întreprinderi au fost clari în a solicita aplicații LLM on-prem și pe dispozitiv, care oferă câștiguri de productivitate, protejând în același timp datele și proprietatea intelectuală la nivel local. Utilizând PC-ul Intel AI cu accelerare XPU îmbunătățită, ne așteptăm să atingem o etapă tehnică în permiterea dezvoltării și implementării GenAI pe dispozitiv, aducând noi oportunități de productivitate pentru clienții noștri întreprinderi.”
– Sung Kim, CEO și co-fondator la Upstage

„Suntem foarte încântați de posibilitățile pe care le aduce Lunar Lake. Cel mai mare model int8 de segmentare de fundal cuantificată rulează cu 80% mai rapid pe NPU al lui Lunar Lake, comparativ cu Meteor Lake, imediat din cutie. Observăm câștiguri similare în inferența GPU, cu o accelerare impresionantă de 80-100%. Aceste câștiguri semnificative de performanță pe Lunar Lake ne vor permite să adăugăm încărcături suplimentare de AI care îmbunătățesc produsul, care nu erau posibile anterior.”
– Andreas Hoye, CEO la Xsplit

Seria Intel Core Ultra 200V, anterior cunoscute ca Lunar Lake, sunt procesoare cu memoria RAM integrată direct în ele, deci fără o posibilitate de upgrade ulterior.

Faptul că au memoria RAM integrată, ca cei de la Apple Silicon, este un pas important în lumea arhitecturii x86 și a istoriei Intel. Avantajul este că memoria este rapidă (LPDDR5X cu 8533 megatransferuri/secundă). Dezavantajul este că nu mai poate fi upgradată după achiziție.

Apple demonstrează cu propriile procesoare că acest lucru nu oprește clienții din a le cumpăra, câtă vreme performanța este bună.

Procesoarele cu cifra 6 în coadă includ 16 GB de RAM, iar cele cu 8 în coadă includ 32 GB de RAM. Este o metodă simplă de a le recunoaște.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.