You are currently viewing ASUS Republic of Gamers a prezentat un nou portofoliu de produse cu prilejul Gamescom 2024

ASUS Republic of Gamers a prezentat un nou portofoliu de produse cu prilejul Gamescom 2024

Noua gamă de produse performante cuprinde plăci de bază AMD X870E / X870 pregătite pentru Advanced AI PC, coolere AIO, echipamente de gaming, monitoare de gaming, echipamente de rețea și surse de alimentare.

În cadrul evenimentului „Ahead of the Game” organizat în cadrul Gamescom 2024, ASUS Republic of Gamers (ROG) a lansat un line-up impresionant de produse de gaming de ultimă generație din portofoliile ASUS și ROG, inclusiv plăci de bază AMD X870E / X870 Cross-Series Advanced AI PC-ready, un cooler AIO actualizat, echipamente noi pentru jocuri, două monitoare de gaming QHD OLED de 26,5 inchi, mai multe soluții de rețea WiFi 7 și două surse de alimentare premium. Toate aceste produse sunt concepute pentru a oferi gamerilor un avantaj competitiv în ceea ce privește performanța.

Plăci de bază avansate X870E/X870 pregătite pentru AI PC răspunzând oricăror cerințe

Noile plăci de bază X870E / X870 ale companiei activează puternicele capabilități AI ale noilor procesoare din seria Ryzen™ 9000 bazate pe AMD Zen 5. Gama cuprinzătoare include modele pentru toate nivelurile de experiență, fiecare tip de proiect și pentru orice buget: alături de ROG Crosshair X870E Hero sunt ROG Strix X870E-E Gaming WiFi, ROG Strix X870-F Gaming WiFi, modelul alb ROG Strix X870-A Gaming WiFi și placa mini-ITX ROG Strix X870-I Gaming WiFi. Gama este completată de TUF Gaming X870-Plus WiFi, Prime X870-P WiFi și ProArt X870E-Creator WiFi.

Jucătorii pretențioși se pot bucura de o serie de caracteristici avansate în întreaga gamă. Aceste inovații oferă optimizări pentru performanță, răcire eficientă, conectivitate îmbunătățită și o instalare ușor de utilizat. AI Overclocking a fost integrat în modelele ROG, ROG Strix, TUF Gaming și ProArt pentru a optimiza performanța procesorului prin monitorizarea eficienței coolerului și a schimbărilor de mediu. Dynamic OC Switcher și Core Flex de pe modelele ROG, ROG Strix, TUF Gaming și ProArt împing procesoarele Ryzen la performanțe maxime în diverse scenarii de lucru. Tehnologia NitroPath DRAM – prezentă pe modelele ROG Crosshair X870E Hero și ROG Strix X870E-E WiFi – optimizează căile semnalului DRAM pentru o mai bună stabilitate și overclocking, îmbunătățind performanța generală a sistemului. ASUS Enhanced Memory Profile (AEMP) este, de asemenea, suportat pe întreaga gamă pentru a optimiza setările de memorie, iar USB4®, PCIe 5.0® și WiFi 7 oferă conectivitate de ultimă generație. În plus, o serie de soluții EZ PC DIY facilitează construcția sistemelor într-un mod extrem de simplu.

Funcția AI Cooling II este disponibilă pe toate seriile oferind un flux de aer eficient și o funcționare silențioasă. AI Networking II, cu funcții precum GamesFirst (pentru ROG & ROG Strix) și CreationFirst (pentru ProArt), optimizează setările de rețea pentru jocuri și crearea de conținut, iar instrumentele Direction Finder, Fast Check și Traffic Monitor – o nouă facilitate care ajută utilizatorii să urmărească și să gestioneze utilizarea canalelor WiFi – contribuie la optimizarea performanței rețelei. Combinate cu WiFi 7 și ASUS WiFi Q-Antenna, aceste plăci de bază oferă conexiuni wireless fluide.

Inițiativa ASUS EZ PC DIY include inovații Q-Design pentru a simplifica construirea PC-urilor. Plăcile de bază ROG, ROG Strix și ProArt dispun de PCIe Slot Q-Release Slim, care facilitează scoaterea GPU-ului prin eliminarea zăvoarelor și a butoanelor complicate. M.2 Q-Release și M.2 Q-Slide simplifică instalarea SSD-urilor, iar noul M.2 Q-Latch simplifică procesul. Q-Dashboard din UEFI BIOS afișează conectorii plăcii de bază și informațiile despre dispozitivele instalate, facilitând ajustările necesare.

În concluzie, plăcile de bază ASUS X870E / X870 oferă funcții de ultimă generație și un design ușor de utilizat, adresându-se atât pasionaților de performanță ridicată, cât și celor care preferă să-și construiască propriul PC.

Răcire AIO: ROG Ryujin III 360 ARGB Extreme

Coolerul pentru procesor ROG Ryujin III 360 ARGB Extreme urmează filosofia ROG de a împinge limitele mai departe, aducând îmbunătățiri semnificative privind eficiența răcirii, nivelul de zgomot și opțiunile de personalizare. Actualizat cu pompa Asetek Emma Gen8 V2 în locul versiunii anterioare Asetek de generația a 8-a, dispozitivul păstrează ventilatorul VRM încorporat pentru a ajuta la răcirea modulelor VRM de pe placa de bază. Această configurație optimizează performanța și deblochează potențialul de overclocking pentru cele mai recente procesoare AMD.

Noul ventilator ROG Daisy-Chainable ARGB permite conectarea fără probleme a iluminării ARGB a celor trei ventilatoare și controlul turațiilor printr-un singur cablu. Aceste ventilatoare au un design eficient al motorului, grosimea lor fiind mărită la 30 mm pentru a asigura un flux de aer stabil și o performanță optimă a zgomotului.

În plus, ROG Ryujin III 360 ARGB Extreme este echipat cu un ecran LCD îmbunătățit de 3,5 inchi, acum cu o rată de reîmprospătare de 60 Hz și o rezoluție de 640×480 pixeli. Acesta poate fi controlat prin intermediul aplicației Armoury Crate pentru a reda imagini de fundal ROG, conținut personalizat sau informații în timp real despre starea sistemului.

Echipamente pentru jocuri: Periferice esențiale pentru un avantaj victorios

În cadrul evenimentului „Ahead of the Game” a fost prezentată o nouă colecție de tastaturi de gaming, mouse-uri de gaming și o pereche de căști de gaming, concepute pentru confort, performanță și avantaj competitiv în jocuri.

Tastatura de gaming analogică ROG Falchion Ace HFX are un format compact de 65% într-un cadru de 60%, integrând eficient tastele săgeți și de navigare. Este echipată cu comutatoare magnetice premium ROG HFX, care oferă o senzație solidă și o acționare ce se poate personaliza de la 0,1 la 4,0 mm, asigurând înregistrarea instantanee a tastelor. Cu funcția Rapid Trigger, utilizatorii pot obține cea mai rapidă reacție la tastare și repetarea comenzilor. În plus, modul Speed Tap poate prioritiza ultima intrare și o eliberează automat pe cea anterioară pentru a elimina orice întârziere pentru contra-strafing și pentru a asigura țintirea precisă, în special în jocurile FPS. Tastatura are o rată de interogare de 8000 Hz, oferind un timp de răspuns de 0,125 ms – de până la opt ori mai rapid decât tastaturile de gaming ale concurenței.

Experiența de tastare e îmbunătățită prin designul de amortizare în cinci straturi și montura pe garnitură de silicon, care absoarbe zgomotele de tip ping și oferă o senzație de confort. Controlul intuitiv este facilitat de un buton multifuncțional și un panou tactil interactiv, care permit utilizatorilor să seteze punctul de acționare, să controleze redarea media și să ajusteze volumul și iluminarea tastaturii. Cele două porturi USB-C® oferă flexibilitate în amplasarea cablurilor pentru un setup mai ordonat și permit comutarea rapidă între două PC-uri. Totodată, capacul inclus protejează tastatura de praf atunci când nu este utilizată.

Tastatura de gaming ROG Strix Scope II 96 RX Wireless are o dimensiune de 96%, păstrând toate tastele funcționale și numerice într-un format eficient, cu doar 1 cm mai lat decât o tastatură TKL standard, optimizând spațiul de pe birou. Utilizează comutatoare optice ROG RX pre-lubrifiate pentru apăsări de taste ferme, fără oscilații, cu o întârziere aproape inexistentă la debounce. Tastatura include capace ABS suplimentare, acoperite UV cu elemente tematice ROG pentru un aspect unic, și suportă ROG Polling Rate Booster1, atingând o rată de interogare de 8000 Hz pentru un timp de răspuns de 0,125 ms. Conexiunea tri-mode permite conectarea la până la trei dispozitive Bluetooth®, wireless 2,4 GHz cu tehnologia ROG SpeedNova sau prin USB cu fir. Spuma de amortizare absoarbe zgomotele de tip ping pentru o acustică îmbunătățită. Tastatura dispune și de taste rapide pentru Xbox Game Bar și înregistrare, un buton multifuncțional și o rotiță multifuncțională pentru comenzi intuitive, precum de un design ergonomic cu trei poziții de înclinare și un suport detașabil pentru încheietura mâinii.

Noul mouse de gaming ROG Harpe Ace Mini moștenește ADN-ul în materie de design al modelului standard Harpe Ace, oferind un format mai mic, semi-simetric, pentru a se potrivi unei game mai largi de dimensiuni ale mâinilor și stiluri de prindere. De asemenea, are un finisaj neted, mat, care-i conferă un aspect premium. Chiar și în timpul sesiunilor intense de jocuri, învelișul gestionează eficient transpirația și grăsimea, asigurând atât aderență, cât și control. Cântărind doar 49 de grame, este fabricat din material inovator din nailon pe bază de biomasă. Mouse-ul oferă performanțe fără egal cu senzorul optic ROG AimPoint Pro de 42.000 dpi, care dispunde de tehnologia track-on-glass pentru a asigura că urmărirea rămâne precisă și constantă pe aproape toate suprafețele. ROG Optical Micro Switch permite o acționare instantanee și o durată de viață de 100 de milioane de clicuri.

Tehnologia wireless ROG SpeedNova este optimizată și pregătită pentru a atinge viteza maximă și fiabilitatea chiar și în cele mai solicitante medii wireless, fiind o soluție de încredere pentru jucătorii esports. Compatibil cu ROG Polling Rate Booster (comercializat separat), mouse-ul poate atinge o rată de raportare reală de până la 8000 Hz în modurile wireless și cu fir. Printre facilitățile suplimentare se regăsesc ROG Omni Receiver pentru conectivitate simultană cu un mouse și o tastatură, un set de piciorușe pentru mouse 100% PTFE (teflon), bandă de aderență ROG și controale integrate pentru ajustarea setărilor direct prin combinații de butoane.

În contextul Gamescom 2024 a fost dezvăluită și o nouă versiune Moonlight White a mouse-ului de gaming ROG Strix Impact III Wireless, care oferă conectivitate wireless duală prin conexiune radio ultra-rapidă de 2,4 GHz și împerechere Bluetooth cu până la trei dispozitive. Mouse-ul oferă o durată de viață superioară a bateriei, rezistând până la 618 ore pe Bluetooth și 450 de ore pe radio în banda de 2,4 GHz. Soclurile comutatoarelor Push-Fit permit schimbarea comutatoarelor mecanice pentru a varia forța de apăsare a clicurilor.

În domeniul audio, ROG a prezentat noile căști de gaming ROG Pelta concepute pentru toate tipurile de jucători, oferind trei modalități de conectare. Dispunând de un design nou al cupelor ovale – cu comenzi intuitive montate pe cupe pentru ajustări facile ale setărilor în timpul jocului – căștile ușoare de 309 grame dispun de o bandă elastică reglabilă pe trei niveluri, cu o țesătură respirabilă pentru a reduce presiunea, ceea ce le face ideale pentru sesiunile lungi de jocuri. Căștile se conectează prin Bluetooth, radio în banda de 2,4 GHz cu latență ultra-redusă cu tehnologia wireless ROG SpeedNova și prin USB-C pe fir. ROG Pelta oferă compatibilitate cu mai multe platforme, inclusiv PC-uri, Mac-uri, Nintendo Switch™, PlayStation® 4 & 5 și dispozitive mobile.

Căștile sunt echipate cu difuzoare ROG de 50 mm cu diafragmă placată cu titan pentru un sunet bogat și detaliat pe o gamă largă de frecvențe, de 20 Hz-20 kHz, precum și cu un microfon boom super-wideband de 10 mm pentru o comunicare vocală clară și detaliată chiar și în timpul sesiunilor intense de comunicare. Cu o autonomie de până la 60 de ore în modul 2,4 GHz și o încărcare rapidă de 15 minute care oferă până la 3 ore de utilizare, jucătorii nu trebuie să își facă griji în privința bateriei, chiar și în timpul jocurilor competitive.

Un nou ambasador al perifericelor ROG

La evenimentul Gamescom 2024, ROG a anunțat, de asemenea, că Demon1 (Max Mazanov) câștigător al VALORANT Champions 2023, este noul ambasador al perifericelor ROG. Demon1, recunoscut ca fiind unul dintre cele mai strălucitoare talente grație performanțelor sale revoluționare din timpul VCT 2023: Tokyo Maters și VALORANT Champions 2023, face acum parte din echipa ROG și va fi echipat cu o suită completă de periferice de gaming ROG. Demon1 va testa, de asemenea, noile periferice ROG și va oferi feedback cu privire la designul și caracteristicile acestora. „Prezența lui Demon1 în Team ROG este valoroasă pentru dezvoltarea produselor noastre”, a declarat Kris Huang, General Manager al ASUS Gaming Gear and Accessory Business Unit. „Perspectiva sa profesională și feedback-ul său ne ajută în cadrul ROG să continuăm să creăm produse de top care să întruchipeze valorile esențiale căutate de comunitatea de gaming.”

„Sunt încântat să fiu ambasadorul perifericelor ASUS ROG”, a declarat Max «Demon1» Mazanov. „În esports, ne străduim în mod constant să ne îmbunătățim și să abordăm zilnic provocări tot mai dificile, așa că este minunat să colaborez cu un brand care împărtășește aceeași dedicare în furnizarea celor mai bune echipamente pentru jucătorii competitivi ca mine. Acest angajament face ca ASUS ROG să fie partenerul perfect pentru călătoria mea în esports.”

Monitoare: două opțiuni pentru rate de refresh fără precedent

La evenimentul ROG au fost anunțate două monitoare de gaming OLED QHD (2560 x 1440) revoluționare de 26,5 inchi, care le oferă jucătorilor rate de reîmprospătare fără precedent pentru jocuri ultra-fluide și captivante, alături de posibilitatea de a alege între panouri anti-reflexie și lucioase. ROG Swift OLED PG27AQDP este primul monitor OLED 1440P 480Hz din lume, cu panou de 26,5 inchi cu o suprafață anti-strălucire, împreună cu conectivitate DisplayPort™ 1.4 (DSC) și HDMI® 2.1. Acesta include tehnologia ROG AI Assistant, inclusiv AI Shadow Boost, AI Crosshair, AI Visual, AI Sniper și MOBA Map Helper, pentru a îmbunătăți experiențele de joc. ROG Strix OLED XG27ACDNG este un monitor de gaming QD-OLED de 26,5 inchi la 360 Hz cu un panou anti-reflexii, echipat cu DisplayPort 1.4 (DSC), HDMI 2.1 și USB-C cu 90 W Power Delivery. Pe lângă ratele de reîmprospătare ultra-rapide, ambele modele oferă un timp de răspuns GTG de 0,03 ms, asigurând imagini ultra-fluide și rapide.

În plus față de garanția de trei ani, ambele monitoare dispun de noul OLED Care+, care oferă setări OLED reglabile mai avansate, inclusiv detectarea Taskbar, controlul Outer dimming și controlul Global dimming pentru a proteja panoul OLED. Monitoarele sunt echipate cu DisplayWidget Center pentru ajustarea ușoară a setărilor OLED și a noilor setări AI Visual. În plus, acesta permite utilizatorilor să ajusteze setările fără a utiliza meniul OSD, să creeze profiluri personalizate și comenzi rapide de la tastatură pentru accesul rapid la setările preferate, și să optimizeze afișajul în funcție de tipul de conținut redat. Cu App Tweaker, utilizatorii pot defini moduri de afișare pentru aplicații specifice.

Tehnologia exclusivă OLED Anti-flicker de la ROG minimizează pâlpâirile în timpul fluctuațiilor ratei de reîmprospătare, iar Extreme Low Motion Blur (ELMB) oferă mișcări mai clare și mai precise în jocurile rapide. Ambele monitoare permit, de asemenea, ajustarea luminozității, a temperaturii de culoare și a altor setări în modul HDR.

Rețelistică: Dincolo de viteză

ASUS a anunțat, de asemenea, mai multe produse WiFi 7 pentru a îmbunătăți experiențele de joc online sau în cloud cu viteze extrem de rapide și latență extrem de scăzută.

Routerul de gaming ROG Rapture GT-BE19000 dispune de WiFi 7 ultra-rapid cu canale de 320 MHz în banda de 6 GHz și 4096-QAM pentru a crește capacitatea și debitul rețelei, oferind viteze de până la 19 Gbps. Acesta oferă opțiuni WAN versatile, inclusiv detectarea AI WAN pe porturile sale Ethernet 2,5G sau 10G, și acceptă tethering mobil 4G LTE și 5G prin USB. Cu Guest Network Pro, utilizatorii pot gestiona cu ușurință până la cinci SSID-uri, pot configura dispozitive IoT și pot seta VPN-uri și controlul parental. Tehnologia Guest Network Pro include, de asemenea, o setare Gaming Network adaptată pentru experiențele next-gen, care combină toate funcțiile de gaming într-un singur SSID și VLAN. Jucătorii pot beneficia, de asemenea, de Triple-Level Game Acceleration, care prioritizează pachetele de date din jocuri pentru o experiență îmbunătățită pe tot traseul de la dispozitivul de joc la server, în timp ce AiProtection Pro, powered by Trend Micro™, asigură o securitate robustă.

Routerul ASUS RT-BE86U dotat cu WiFi 7 de ultimă generație oferă o capacitate dual-band de până la 6800 Mbps cu Multi-link Operation și 4096-QAM. Acesta include un port Ethernet 10G și patru porturi 2.5G pentru viteze combinate prin cablu de până la 20 Gbps și opțiuni WAN versatile, inclusiv detectarea AI WAN și tethering mobil 4G LTE/5G. Puternicul procesor quad-core de 2,6 GHz, cu o creștere remarcabilă de 30% a eficienței, suportă aplicații solicitante. Cu Guest Network Pro, AiProtection Pro și VPN pentru securitate robustă, acest router oferă caracteristici cuprinzătoare și o conectivitate perfectă susținută de tehnologia MLO, care furnizează o conexiune backhaul robustă pentru o rețea extensibilă pentru întreaga locuință.

Conectivitatea WiFi 7 poate fi adăugată la PC-urile sau laptopurile existente prin adaptorul USB ROG USB-BE92, care oferă viteze WiFi 7 ultra-rapide de până la 6.500 Mbps, fiind compatibil cu toate rețelele WiFi standard. Dispune de o bandă de 6 GHz pentru mai puține interferențe evitând traficul congestionat de date, pentru o performanță de 3,6 ori mai rapidă decât clienții WiFi 6. Securitatea este îmbunătățită prin suportul WPA3, iar designul plug-and-play îi asigură o compatibilitate largă cu Windows 10/11, suportând atât conexiuni USB Type-A, cât și USB 3.2 Gen 1×1 Type-C pentru o integrare facilă.

Surse de alimentare: Stabilirea standardului

ROG a anunțat două noi surse de alimentare, evidențiind portofoliul cuprinzător de dispozitive de gaming.

ROG Thor 1200W Platinum III este echipat cu un MOSFET GaN pentru eficiență ridicată și cu un afișaj OLED magnetic pentru monitorizarea în timp real a puterii, vizibil atât în configurații cu ventilatorul orientat în sus, cât și în jos. Sursa include senzorul de tensiune GPU-First și stabilizatorul inteligent de tensiune patentat pentru performanță stabilă, modul TURBO pentru overclocking, o răcire superioară cu radiatoare ROG și o perioadă de garanție de 10 ani. Sursa este pregătită pentru PCIe 5.0, conformă cu standardul ATX 3.1 și certificată 80 PLUS Platinum.

Modelul ROG Strix 1000W Platinum are un MOSFET GaN pentru eficiență superioară, un stabilizator de tensiune brevetat GPU-First pentru performanțe stabile și radiatoare ROG mari, care reduc temperaturile și zgomotul. Sursa folosește rulmenți cu bile duble pentru ventilator, pentru durabilitate, include tehnologie 0dB pentru funcționarea silențioasă și este pregătită pentru PCIe 5.0 și conformă cu ATX 3.1. Certificat 80 PLUS Platinum, modelul beneficiază de o perioadă de garanție de 10 ani.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.