pair of ssds solid state drivespair of ssds solid state drives

SSD-urile PCIe 5.0, următoarea generație de stocare solid-state pentru PC-urile și laptopurile noastre, este aproape aici. Este tentant de aproape acum, cu titani din industrie precum Corsair și MSI pregătindu-se să lanseze noi unități care promit viteze de transfer de peste 10.000 MB/s.

PCIe 5.0 reprezintă un alt pas uriaș înainte în tehnologiile de transfer de date.

Totuși, utilizatorului obișnuit de computer ar trebui să-i pese de asta? In niciun caz! Nicio persoană obișnuită nu va avea vreodată nevoie de o astfel de viteză de transfer nebună! Oricât de mult îl face pe un tehnic ca mine să se gândească la transferul a treisprezece gigaocteți de date într-o singură secundă, există o mulțime de alți factori în joc, care sunt garantați pentru a face aceste unități o opțiune. pentru consumatorul mediu.

Ce este PCIe 5.0?

Haideți să începem aici cu o prezentare rapidă, pentru cei care cred că „mai multă viteză este bună, nu?” În termeni simpli, PCIe (care înseamnă Peripheral Component Interconnect Express) este un standard de conexiune utilizat în computere, laptopuri și tablete pentru a transfera date. între sistemul principal și componentele suplimentare – în acest caz, unitățile cu stare solidă (SSD) utilizate pentru a stoca fișierele dvs.
PCIe 5.0 este versiunea de ultimă generație a acestui standard, care a fost deja implementată în unele sisteme necomerciale. SSD-urile M.2 pentru consumatori sunt în prezent pe PCIe 4.0, care limitează maximum 8.000 MB/s în formatul de unitate M.2 – deși majoritatea acestor unități maxime de fapt aproximativ 6.500 MB/s.
Noul standard de a cincea generație dublează acest lucru, capabil de maximum 16.000 MB/s în unitățile standard M.2, cea mai rapidă unitate PCIe 5.0 anunțată până acum fiind modelul Apacer de 13.000 MB/s. Se pare că versiunea lui Corsair va atinge o viteză maximă de doar 10.000 MB/s, deși aceasta este încă mult mai rapidă decât orice disponibil în prezent.

De Madalin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *