Legea parcărilor cu plată din jurul blocului, ce a fost propusă la finele anului trecut de Consiliul Local Ploiești, va intra în vigoare cu 1 aprilie.
Legea a fost aprobată, cu unele amendamente, după ce la jumătatea lunii ianuarie depunerea documentelor pentru rezervarea unui loc de parcare fusese amânată.
Principalul amendament este legat de faptul că persoanele care vor închiria locul de parcare de la bloc vor avea garanția că vor găsi locul liber doar într-un anumit interval orar.
Astfel, cei care închiriază un loc de parcare, au locul rezervat de luni până vineri, în intervalul orar 16:00 – 08:00 și sâmbătă și duminică toată ziua.
Iar în cursul săptămânii între 08:00 – 16:00, oricine va putea parca pe locul tău.
Această decizie, a creat un val de nemulțumiri printre ploieșteni care și-ar fi dorit ca locurile de parcare să fie rezervate 24/7.
Această prevedere este discutabilă, întru-cât:
1. Marea majoritate a oamenilor lucrează în intervalul 8 – 16. Dintre aceștia, unii circulă cu mijloacele de transport în comun (deci locul de parcare va fi în continuare ocupat), iar cei care fac naveta cu mașina personală, au ”șansa” să găsească locul ocupat de cineva care a venit înainte de ora 16.
2. Pentru cei care lucrează în schimburi sunt și mai multe probleme. Pe lângă cele menționate anterior, cei care lucrează de noapte vor fi la muncă în timpul în care au locul de parcare rezervat, iar pentru cei care lucrează în schimburi intermediare…va fi haos
3. Pe de altă parte, pentru cine vine din alt oraș de exemplu în vizită câteva zile, va fi o adevărată aventură parcarea mașinii pe această perioadă.
4. De locurile de parcare blocate pe perioada concediilor, nici nu mai are rost să discut…
Conform proiectului aprobat în luna decembrie 2019, taxa de parcare în zona A este de 150 de lei/an, în zona B – 140 de lei/an, în zona C – 130 de lei/an, iar în zona D – 120 de lei/an.
Va rog să mă lamuriyi și pe mine cu situația dată . In zona in care stau nu sunt locuri de parcare , așa că tot trotuarul stânga dreapta este ocupat de mașini parcate , in momentul in care parchez și eu oriunde pe trotuar se găsește un deștept sa mă sune sa mut mașina , susținând că sunt locurile lor parcare de ani de zile ?. Care sunt legile și cum se procedează daca oamenii nu au locuri plătite , da stai așa că din câte știu pe trotuar nu este loc de parcare platit ? wtf mi sa luat sa fiu sunata sa mut mașina de pe domeniul public. Mulțumesc pentru răspuns
Bună ziua! Pt.persoanele cu handicap cum se procedează cu locul de parcare care de fapt este gratuit. Va mulțumesc.
salut,va rog vreau sa stiu cum pot proceda sau unde pot reclama parcarea si blocarea regulata a intrarii in bloc de catre un vecin incapatanat ,zona respectiva fiind rezervata accesului interventiei politiei pompierilor sau salvarilor.,multumesc