You are currently viewing Am testat extender-ul TP-Link RE200
tp link RE200

Am testat extender-ul TP-Link RE200

Având nevoie de un extender nou, după ce cumpărasem extender-ul Netis E1+, de care nu am fost deloc mulțumit, am intrat în posesia extender-ului dual-band TP-link  RE200.

 TP-link RE200 este un extender dual-band ce suportă viteze de până la 750 Mbps prin standardul 802.11ac.

Cu un design plăcut și o putere de acoperire mult mai mare, față de Netis E1+, extender-ul  TP-Link RE200 vine la pachet cu un cablu ethernet și un ghid de instrucțiuni.

TP-link RE200 oferă de un sistem simplu și rapid de configurare.

Pentru a configura extender-ul este recomandată conectarea dispozitivului la calculator folosind cablul ethernet din pachet. După alocarea adreselor IP se deschide browser-ul și se accesează interfața Web folosind fie adresa http://192.168.0.254, fie adresa http://tplinkrepeater.net.

Pentru autentificare se folosește numele de utilizator: admin și parola: admin. Acestea se pot schimba ulterior din interfața web a dispozitivului.

Odată logat începe procesul de configurare a extender-ului. În prima pagină sunt prezentate numele rețelelor Wi-Fi de 2.4, respectiv 5 Ghz și starea conexiunii. Fiind prima folosire acestea nu sunt setate.

După apăsarea butonului Next extender-ul începe scanarea frecvenței de 2.4 Ghz, în vederea găsirii rețelelor Wi-Fi disponibile.

După terminarea scanării sunt listate rețelele disponibile, iar utilizatorul poate selecta rețeaua a cărei acoperire dorește să o extindă.

De asemenea, extender-ul oferă posibilitatea de a seta numele rețelei (SSID) și adresa MAC manual și de a nu extinde acoperirea rețelei Wi-Fi în frecvența respectivă, prin bifarea opțiunilor din partea stângă jos.

După ce rețeaua a fost selectată, următorul pas este introducerea parolei rețelei selectate și alegerea numelui rețelei ce va fi emisă de extender (fie este preluat numele rețelei a cărei acoperire a fost extinsă, fie este ales un alt nume).

Pasul următor este scanarea frecvenței de 5 Ghz, pentru extinderea acoperirii rețelei Wi-Fi din această frecvență.

Urmează parcurgerea acelorași etape ca în cazul rețelelor în 2.4 Ghz. Acestea reprezintă ultima parte a procesului de configurare a extender-ului  TP-link RE200.

Odată încheiat procesul de configurare este prezentat sumarul setărilor făcute.

Acum extender-ul se restartează și poate fi mutat la aproximativ jumătatea distanței dintre router și zona fără semnal din apartament / casă.

Singurul dezavantaj la acest extender este faptul că odată configurat devine mai greu de accesat interfața Web a acestuia. Dacă în cazul lui Netis E1+, după configurare mai poate fi accesat folosind adresa: http://netisext.cc ,extender-ul  TP-Link RE200 poate devenii imposibil de accesat atât prin adresa IP:  http://192.168.0.254 (deoarece preia adresa IP a router-ului a cărei acoperire Wi-Fi a extins-o), cât și prin adresa http://tplinkrepeater.net, unde este posibil să apară mesajul de mai jos:

Pentru a evita acestă situație, cea mai bună soluție este oprirea temporară a funcției Wi-Fi a router-ului.

Dacă doriți să explorați interfața Web a extender-ului  TP-Link RE200,o puteți face folosind simulatorul de pe site-ul TP-link.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.