You are currently viewing 6 descoperiri cheie în materie de securitate și cum să le folosești în 2021
bitdefender logo

6 descoperiri cheie în materie de securitate și cum să le folosești în 2021

Un lucru este sigur: ameninţările și hackerii n-au fost afectaţi și chiar s-au dezvoltat în timpul pandemiei de coronavirus.

Să examinăm statisticile de anul trecut cu privire la ameninţări și să-ți oferim cea mai bună protecție, dar și pentru a te informa despre cei mai importanţi factori ai siguranţei tale.

Să analizăm rapid descoperirile cheie în materie de securitate ale laboratoarelor Bitdefender:

O creștere cu 485% a atacurilor ransomware, conform rapoartelor globale

Infractorii cibernetici au adăugat încă ceva la portofoliu: șantaj dublu. Au pus și mai multă presiune asupra victimelor pentru a le convinge să achite răscumpărarea, ameninţând că vor publica datele furate înainte de a le cripta.

Mesajele spam au devenit mai bune și mai viclene

Conţin terminologia potrivită, sigle și formate legitime și chiar își asumă identitatea unor persoane reale, trecând de la mesaje spam despre pandemie, la mesaje despre servicii bancare, servicii de livrare și chiar servicii turistice.

Mai mulţi troieni vânează portofelele oamenilor

Troienii bancari precum Dridex, Emotet, Trickbot și AgentTesla au fost destul de populari printre infractorii cibernetici în 2020. Unii dintre ei s-au concentrat pe colectarea individuală a datelor personale sau financiare; alţii au fost utilizaţi pentru livrarea de ransomware sau chiar de troieni suplimentari.

O creștere cu 320% a aplicaţiilor potenţial nedorite, conform rapoartelor globale

Cu toate că aceste aplicaţii nu sunt periculoase în sine, se cunoaște faptul că încetinesc și afectează performanţa dispozitivelor și afișează reclame nedorite.

Dispozitivele Android sunt atacate

Am remarcat o creștere cu 32% a ameninţărilor pe Android în timpul celei de-a doua jumătăţi a anului 2020, comparativ cu a doua jumătate a anului 2019.

Mai multe dispozitive vulnerabile în locuinţele oamenilor

Dispozitivele conectate la reţea se situează pe prima poziţie ca număr în materie de vulnerabilităţi identificate, urmate de playere media, televizoare inteligente, camere IP, computere, dispozitive de streaming, set-top box-uri și sisteme audio.

Concluzii

Soluţia Bitdefender funcţionează în fundal, protejându-te ca un scut invizibil.

Dacă vrei să vezi cum funcţionează, intră în contul tău Bitdefender Central.

Acolo poţi vedea statisticile tale personalizate: fraudele, malware-ul, încercările de phishing blocate, starea dispozitivului tău, știri și recomandări de siguranţă. Poţi scana dispozitive și adăuga protecţie pentru dispozitivele noi – totul dintr-un singur panou de comandă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.