După ce la începutul lunii martie DIGI.Mobil a început primele teste de extindere a acoperirii 5G în banda N38 în București și după ce cei de la Telekom au lansat serviciile 5G în câteva orașe, practic prin ”convertirea” fostei rețele Zapp, din 3G în 5G, operatorul DIGI.Mobil ”calcă pedala de accelerația” în procesul de dezvoltare a rețelei 5G.
”În perioada următoare vom accelera implementarea astfel încât creșterea de trafic și la nivel de rețea, care ajunge la 50%, să fie baza prin care să oferim clienților noștri noua tehnologie cât mai rapid.”
”Întotdeauna evoluția tehnologiei nu a implicat costuri suplimentare pentru client. Clienții vor beneficia în cadrul aceluiași preț de viteză de acces și de toate posibilitățile pe care le vor avea în urma accesării tehnologiei 5G.”
”La nivel național, sunt deja instalate 1266 de instalații cu 5G care acoperă 15 municipii, 11 orașe și 24 de comune. Infrastructura rețelei este în pregătire, însă mai sunt mici obstacole.”
a declarat Valentin Popoviciu – vicepreședinte Grupul DIGI
”Mai sunt de făcut lucruri pe zona debirocratizării. Multe autorități locale, în special din rural sau urban mic, care nu conștientizează avantajele unei dezvoltări a infrastructurii în zona comunităților pe care le controlează și că o dezvoltare a infrastructurii aduce un plus de dezvoltare economică.”
”Ne dorim ca această migrare către tehnologia 5G să fie în masă, cât mai repede, pentru că acest 5G aduce beneficii pe toate planurile, atât utilizatorilor, cât și industriei.”
”Temele despre noile tehnologii din piața comunicațiilor au fost dezbătute în cadrul unei conferințe organizate cu prilejul aniversării ediției a 27 a a Zilei Comunicațiilor.”
a declarat Eduard Lovin – vicepreședinte ANCOM
”La această ediție ne axăm pe tehnologiile din piață și pe rețelele de 5G și impactul acestora asupra digitalizării economiei. Ne dorim foarte mult ca din acest dialog să reușim să mergem să accentuăm cât de importantă este educația, cercetarea.”
a declarat Liliana Balici – organizator eveniment