OnePlus 9 Pro a fost telefonul care m-a impresionat prin numărul mare de funcții pe partea foto / video.
Între timp, am avut ocazia să testez cea de-a 2 versiune a OnepPlus Nord, cunoscut sub numele: OnePlus Nord CE 5G. L-am butonat un pic înainte de lansare, așa că în rândurile următoare vreau să punctez câteva lucruri.
Modelele vor avea un preț de pornire de 299 Euro și pot ajunge la 399 Euro (cât este cel testat de mine.
Telefonul vine în pachet cu cablu USB, încărcător, o husă transparentă, precum și 3 huse colorate.
Telefoanele vor fi disponibile atât la Orange sau eMAG, cât și direct de pe site-ul OnePlus.
Specificații tehnice
Nu sunt de flagship, dar senzația, atunci când îl folosești alături de anumite flagship killere este că acesta se mișcă mult, mult mai bine!
- procesor Snapdragon 750G 5G
- GPU Adreno 619
- memorie RAM de la 6GB până la 12 GB
- stocare UTF 2.1 128 GB/ 256 GB – eu testez modelul de 12 GB de RAM și 256 GB de stocare
Display
Telefonul are un ecran AMOLED de 6.43”, cu rată de aspect de 20:9. Suportă o rezoluție de 2400×1080 pixeli la o rată de împrospătare de 90Hz.
Opțiunile de customizare sunt ale flagship-ului, cu mențiunea că poți alege 90Hz sau 60Hz, dar nu poți să îl setezi să își ia el automat ce rată de refresh dorește. În rest, ai mai toate opțiune pe care le găsești la seria „mare”.
Sistemul de operare
OnePlus Nord CE vine cu Android 11 cu Oxygen 11.0.2. Chiar dacă inițial 5G-ul nu a funcționat, în urma unui update de securitate, s-a activat atât 5G-ul, cât și VoLTE.
Telefonul se mișcă extrem de bine pentru un telefon din categoria asta de preț. Comparând cu un model de 120 de Hz nu aș putea să zic că sunt diferențe majore.
Cred că este cel mai important lucru, dacă vrei un telefon care să se miște foarte bine pe android, fie el și de buget, aici trebuie să te oprești. Nu degeaba au avut atât de mult succes cu prima versiune.
Din punctul de vedere al update-urilor, vor fi 2 ani de update-uri software și 3 de securitate. Din experiența anterioară, eu cred că vor fi depășiți termenii aceștia.
Ei chiar fac update-uri dese și promit că vor lansa update-uri și mai des, odată cu integrarea în brandul Oppo, detalii aici.
Sunet
Din punctul de vedere al sunetului nu știu dacă mai este ceva la fel de OK în categoria asta de preț. Ei spun că telefonul are suport pentru noise cancellation. Difuzorul este mono, dar se aude bine.
Are și jack de 3.5 mm.
Camera
Avem 3 module de camere dispuse pe vertical. Ca specificații avem:
- cameră standard de 64 megapixeli – f/1.7
- cameră wide de 8 megapixeli – f/2.25
- camera de 2 megapixeli – f/2.4
Pe video telefonul poate filma Full HD cu până la 60 de cadre pe secundă și 4k la 30 de cadre.
Selfie
Pe lumină naturală, echilibrată, la portret își face treaba. E cu mult peste medie. Imaginea e echilibrată atât timp cât nu pui senzorul în dificultate.
Pe camera de selfie avem înregistrare FULL HD de până la 60p. Senzorul de pe camera din față este Sony IMX471.
Baterie
Telefonul vine cu o baterie de 4500 mAh, iar procesorul 750G este destul de economic, așa că poți trece ziua fără probleme.
Încărcarea este rapidă. Telefonul se încarcă în 30 de minute la 70%.(cu maxim 30W) E fix același încărcare pe care au avut-o și la modelul de anul trecut.
Teste sintetice
Concluzii
Păreri Pro | Păreri Contra |
---|---|
Android foarte rapid, cu hardware performant | USB 2.0 Type C |
sunet ok, inclusiv jack audio | nu ai slot microSD |